Ce vrei să te faci când vei crește? Șef!

„Atunci Isus le-a zis: „Daţi, dar, cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.” Şi se mirau foarte mult de El.” (Marcu 12:17)

Majoritatea oamenilor și-ar dori să fie „șefi”. Unii copii chiar spun că asta vor să devină când vor crește. Oamenilor le place să fie importanți, să li se recunoască valoarea.
Ar fi minunat ca toți cei din jur să facă ce le spui, fără să scrâșnească, nu-i așa? Așa credeau și copiii din grupa mea explo’. Erau pe rând conducători de grupă și fiecare avea grijă să se știe cine e „șeful” în ziua aceea. Nu conta că ceilalți ajungeau în urzici, conta că el a dat comanda „Înainte!”, grupa trebuia să asculte! Le-a luat ceva timp să înțeleagă că la explo’ nu învățăm să fim șefi duri, ci lideri. Unui lider îi pasă de cei pe care îi conduce, știe să-i inspire și să-i motiveze să acționeze conform obiectivului urmărit, lucrează și el alături de echipă, fiind un bun exemplu.
Vreți să știți un secret? Uneori, oamenii aleg să nu urmeze „șeful”, ci liderul informal. Așa s-a întâmplat și în grupa mea, o exploratoare a devenit lider informal. Toți colegii de grupă o plăceau, aveau încredere în ea și, indiferent cine era conducător de grupă în ziua respectivă, cuvântul ei conta în deciziile grupei. Și ceilalți copii, maturizându-se, au învățat să fie lideri în diferite domenii ale vieții. Uneori poți fi lider formal (deții și funcția de conducere), alteori lider informal (nu deții o poziție de conducere), însă pentru un creștin a fi lider face parte din fișa postului.
Domnul Isus nu a avut o funcție de conducere pe acest pământ. Cu toate acestea, El, nu cezarul, a schimbat lumea! El a fost și este Liderul creștinilor de pe întreg mapamondul. Ne-a pus în față obiectivul veșnicei, ne-a oferit un exemplu de viețuire care ne conduce acolo și nu ne lasă singuri în eforturile noastre, ci lucrează împreună cu noi pentru a reuși. Mai mult de atât, ne deleagă să fim la rândul nostru lideri în lume, pentru a-i conduce și pe alții la El.
Așa că nu te mulțumi a fi doar „șef” ori „cezar”! Urmează-ți Liderul, devenind la rândul tău lider, ca să conduci pe mulți oameni pierduți prin întortocheatul traseu al vieții spre veșnicie!

Andreea Strâmbu, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor