Prețuiește adevărul!

„De aceea, lăsați-vă de minciună: Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul” Efeseni 4:25

Într-o primăvară însorită, pe când aveam vreo șase ani, fratele meu mă cheamă la el cu o provocare nouă: hai să-i facem o glumă bătrânului vecin.

Ajunși în curtea lui, ne-am furișat până la fereastra mică din spatele casei. Ne-am uitat pe geam: nici o mișcare! Dar, ce glumă să-i facem!?

- Hai să punem piatra aceasta mare pe pervazul ferestrei”, zise el.

Am ridicat-o fără să ne gândim că geamul va avea de suferit. Fiind atât de grea, mai mult am împins-o. Geamul s-a spart. Ne-am speriat și am fugit lăsând piatra pe pervaz. Auzind zgomotul, vecinul a ieșit repede. N-am știut că ne văzuse! Ne jucam în curte când, după o discuție cu bătrânul, tata se îndreaptă spre noi.

- Ați fost voi pe la vecinul, astăzi?”

- Nu! am răspuns, neridicându-ne privirea de la jocul nostru. A trecut ziua aceea, promițându-ne unul altuia că n-o să spunem nimănui adevărul. După douăzeci de ani, depănam amintiri în familia de-acum lărgită. Tata era de față. La un moment dat, povestind întâmplarea cu vecinul, tata ne oprește și ne întreabă uimit:

-Cum? Voi ați fost? Aproape m-am certat cu bătrânul spunându-i că voi nu mințiți. Nu-mi vine să cred!

 Venise vremea să stăm în fața greșelii și a minciunii înfăptuite atunci. Fiind adulți, acel moment a fost foarte jenant. Fapta nu mai putea fi îndreptată, bătrânul murise. Dar am învățat o lecție importantă pe care vreau să ți-o împărtășesc.

Mai devreme sau mai târziu vei sta în fața faptelor și a cuvintelor folosite. Dacă vrei să n-ai remușcări, dacă vrei să nu simți povara minciunii și-a unei conștiințe încărcate, spune adevărul. El te face liber. Uneori este greu pentru că trebuie să-ți asumi lucrurile făcute sau spuse. Dar acest lucru te va responsabiliza pe viitor și vei începe să iubești adevărul.

Nu uita: mincinoșii nu vor intra în cer. Dacă știi că ai mințit pe cineva de curând, mergi de mărturisește și îndreaptă de îndată greșeala. Te vei simți extraordinar!

Daniel Andrei, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor