Adevărata măreție

„Iosia avea opt ani când s-a făcut împărat…El a făcut ce este bine înaintea Domnului şi a umblat în toată calea tatălui său David; nu s-a abătut de la ea nici la dreapta, nici la stânga.” 2 Împărați 22: 1, 2

Ei, cum ar fi ca să urci pe tron și să devii împărat la 8, 10, 12 sau 14 ani? Îți surâde ideea, desigur, însă îți dai tu oare seama ce responsabilitate implică aceasta?

A fi împărat înseamnă a fi lider, a face planuri, proiecte, a-i conduce pe alții; însă se știe că nimeni, niciodată nu poate fi un bun lider dacă mai întâi nu este rege peste sine. Asta presupune să dai dovadă de autocontrol, înțelepciunea de a ști ce decizii să iei în fiecare zi, și modul în care te comporți la școală cu colegii, cu profesorii, sau acasă cu părinții, cu vecinii…

Ei, parcă dintr-o dată realizezi că nu te mai bucuri să fii rege, pentru că toți sunt cu ochii pe tine, atenți la comportamentul tău. Însă permite-mi să îți spun că ești prinț/prințesă, pentru că ești fiul/fiica lui Dumnezeu, Regele Universului. O lume întreagă privește la tine, la comportamentul tău, la acțiunile tale și la deciziile pe care le iei zilnic. Îl onorează toate acestea pe Tatăl tău, Maiestatea cerului?

Iosia a făcut ce este bine. Dar tu? Tu ce faci? Lumile necăzute în păcat citesc viața ta ca pe o carte deschisă și urmăresc cu mult interes să vadă dacă te comporți ca un/o prinț/prințesă demn/ă de chemarea care i-a fost adresată.

Dragă explorator, a fi prinț/prințesă nu înseamnă a avea autoritatea de a le dicta celorlalți ce să facă, ci a sluji nevoilor lor, oferindu-te să îi ajuți atunci când situația o cere. Așa a făcut Isus. Deși era Maiestatea cerului, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, nu a venit pe acest pământ ca să I se slujească, ci ca să slujească. A fost ascultător de părinți și a păstrat legătura cu Tatăl ceresc prin studiu și rugăciune. El ne-a învățat ce înseamnă adevărata măreție. Noi știm că cetățenia noastră este în ceruri, iar viața noastră ar trebui să reflecte încă de pe acum principiile Împărăției Cerului.

Coroana de aur te așteaptă în cer. E special pentru tine păstrată. Ce vei alege?

Olivia Stănescu, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor