„Dulciuri” care taie pofta de mâncare

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta” Psalm 119,11

Ai început entuziasmat să citești Biblia și cât îți plăcea, dar apoi dintr-odată interesul a scăzut. Ce s-a întâmplat? Unde s-a dus dragostea de Cuvânt? De ce nu mai citești cu interes?

Au pățit-o și alții, nu ești singurul. Unul dintre motive este faptul că vrăjmașul vine cu „dulciuri” la noi, care ne oferă o bucurie de moment, dar ne FURĂ pofta de Cuvântul Lui. La fel ca dulciurile pe care le mâncăm înainte de masă și ne taie pofta de mâncare.

Aceste „dulciuri” pot părea inofensive, dar ele au o putere mare de a-ți tăia pofta de rugăciune, de studiu, de timp petrecut cu Domnul. Daniel știa ce mâncăruri îl vor întina și a ales să le refuze, indiferent cât de bune erau sau cine i le oferea. Diavolul nu i-a adus vreun necaz, ci l-a invitat la o masă frumos decorată, plină de bunătăți gustoase, cărora putea să îi reziste cu greu. Aparent o metodă inofensivă, (ce ar putea fi rău într-o masă bogată și gustoasă?), dar vrăjmașul punea presiune pe principiul biblic pe care Daniel îl respecta.

Care sunt aceste „dulciuri” din viața ta, care îți taie pofta de hrană sănătoasă a Domnului? Ele pot avea diverse forme. Câteva dintre ele ar putea fi: „Mai dormi 10 minute în plus, oricum ai timp de citit altă dată”, „Ai văzut că cititul Bibliei e plictisitor de multe ori, hai fă ceva mai palpitant, lasă că ai toată ziua timp să citești din Biblie”. ”Mai bine citește dintr-o carte azi, sau analizează contul de Instagram sau ai de terminat un nivel la un joc interesant și lasă că poți citi și mâine studiul Școlii de Sabat.”

Toată ziua este plină de activități, iar seara ești prea obosit, încă o zi a trecut fără să Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc. Care este strategia pentru a refuza „dulciurile”? Identifică-le cu ajutorul Domnului. Daniel a știut din Scriptură, căci Cuvântul Domnului era ghidul vieții lui.

Roagă-te pentru a avea putere să reziști și să înlocuiești ”dulciurile”/obiceiurile cu hrana sănătoasă. Iar mai apoi împarte cu prietenii tăi noile descoperiri din Biblie, pentru că ”acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.” Matei 18,20.

Gabriela Diaconu, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor