Cuvintele influențează

„Cine îşi păzeşte gura şi limba, îşi scuteşte sufletul de multe necazuri.” Proverbe 21:23

Împărăteasa Sisi, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți suverani ai imperiului Austro-ungar. Aceasta îndrăgea natura, călăritul, poezia și cel mai mult iubea să lupte pentru libertatea și drepturile poporului ungar.

Împărăteasa Sisi, în anul 1898 face o călătorie la Geneva. Aici se cazează într-un hotel și cere discreție din partea personalului. Dar unul dintre angajați nu respectă această rugăminte, vorbește cu presa, astfel descoperindu-se că împărăteasa se află în oraș. Ca urmare a răspândirii acestei informații, în ziua de 10 septembrie, în timpul unei plimbări, împărăteasa este asasinată de către un anarhist. Dacă respectivul angajat ar fi păstrat secretul și nu ar fi vorbit, viața împărătesei s-ar fi desfășurat în alt mod.

Dragul meu Explorator, un cuvânt poate schimba viața unei persoane. Vorbele mele pot să încurajeze, să vindece, să ajute un prieten, să fie susținere, totuși, în același timp pot să rănească, să ducă la certă, destrămare, chiar ură.

Pentru astăzi te încurajez să fii atent la cuvintele tale, să gândești înainte să vorbești pentru a produce bucurie și a da putere celor din jurul tău.

Ilie Jureschi Raluca, Conducător de Club – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor