Măreția naturii

„Căci iată că El a întocmit munții, a făcut vântul și spune omului până și gândurile lui. El preface zorile în întuneric și umblă pe înălțimile pământului: Domnul Dumnezeul oștirilor, este numele Lui.” Amos 4:13

Cred că cel frumos și ușor mod de înțeles Măreția Lui Dumnezeu, este natura. Chiar și copii fiind, cu siguranță ați experimentat măcar o ieșire în natură, la munte, unde să puteți recunoaște toate aceste trăiri.
 
Fiecare munte are farmecul lui, fiecare copac, râu sau floare; toate aceste lucruri ne îndreaptă gândul și inima spre Creatorul lor și nu putem decât să fim recunoscători și mulțumitori. Prin drumeție, ca şi prin muzică, omul se modelează, se transformă, se șlefuiește cu ajutorul emoțiilor și experiențelor trăite, chiar dacă uneori a fost nevoie de mai mult efort pentru o anumită reușită, ne vor îmbogăți sufletul cu lumină, cunoaștere și o frumusețe deosebită care în cele mai multe cazuri e complicat de explicat.

Aș vrea să vă îndemn ca în următoarea drumeție să experimentați și voi ceea ce eu am încercat și am simțit un efect minunat și benefic în toate domeniile. Eu de fiecare dată pășesc pe munte precum într-o mare catedrală; cu ziduri de stânci, mozaic de flori diverse, coruri de izvoare, altare de zăpadă, boltă din stele şi soarele, ca cel mai minunat candelabru… și astfel am reușit să înțeleg cât de importantă e liniștea, meditația și rugăciunea, iar exemplul Domnului Isus, care în fiecare dimineață se retrăgea în liniștea naturii pentru a se întâlni cu Tatăl și a se ruga pentru putere, mi-a întărit și mai adânc dragostea pentru munți și convingerea că natura e o carte care ne vorbește despre Domnul Oștirilor.

Dar toate aceste experiențe trebuie să le experimentăm fiecare personal, deci vă îndemn: ieșiți în natură și căutați să vedeți Măreția Cerului în cât mai multe lucruri mărunte. Prețioșii mei prinți și prințese explo, doresc să simțiți toată dragostea cu care Domnul Oștirilor a coborât pe pământ și ne-a fost un minunat exemplu, arătându-ne calea spre înălțime și desăvârșire.

Todoran Luminița, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor