Învinge uriașul, Domnul e cu tine.

„Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra.” Psalmii 37.5

Ai întâlnit uriași în viață? Poate un examen, o situație  dificilă, îndoială, confuzie etc. Ai rămas liniștit? Ai fost agitat? Ai apelat la cunoștințe, relații?
 
Eram în armată. După primele trei luni, știam că vom fi transferați la alte unități din țară. Toți colegii mei sunau acasă la tatăl lor să le „aranjeze” să fie transferați undeva mai aproape de casă. Și fiecare venea cu vești bune.

Așa că… l-am sunat și eu pe tata. Am fost cel mai dezamăgit soldat atunci când tata mi-a zis că nu cunoaște pe nimeni care poate să-mi „aranjeze” ceva. Atunci m-am îndreptat către Domnul și L-am rugat: -„Doamne, aici am vorbit despre credința mea soldaților, acum trimite-mă într-o unitate unde  să pot vorbi cadrelor militare despre Tine”.

Ziua transferului a sosit. Mi-am primit  documentele și am citit destinația: „Statul major de protecție civilă …” Ajuns acolo, sergentul care m-a întâmpinat m-a întrebat:

- Pe care dintre generalii de aici îi cunoști?, înșiruindu-mi mai multe nume. Mi-am dat repede seama că acolo nu putea ajunge decât cel care avea relații foarte înalte.

- Nu cunosc pe nici unul dintre-aceștia, eu cunosc  un General mai Mare care-mi este prieten, am răspuns eu. A doua zi mi-au oferit o cameră personală. Rolul meu era să mențin birourile cadrelor militare curate. În rest eram liber. Zilnic eram invitat în birourile lor să dau mărturie despre credința mea în Dumnezeu. Toți mă ascultau și erau respectuoși. Singurul căruia nu am avut ocazia să-i vorbesc era un colonel înalt, cu mustață, corpolent și cu o voce impunătoare. Nu voiam să am de-a face cu acest uriaș.

Într-o zi, ușa de la camera mea se deschide și în fața mea apare acest munte de om, cu fruntea încruntată și ochii ațintiți spre mine, adresându-mi întrebarea:

Ce mă, tu nu muncești sâmbăta? Sincer, aș fi vrut să fug, să scap, dar el era atât de mare, că ocupa toată ușa. Așa că, l-am privit în ochi, am rămas neclintit și i-am spus despre credința mea. Când mi-a văzut el curajul, s-a înmuiat, a întors spatele și a plecat.

Oricare ar fi uriașul din viața ta, încredințează totul în mâna Domnului.

Toma Marian, Instructor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor