Pesimist sau Optimist

„Mulțumiți pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” (1 Tesaloniceni 5, 18.)

O familie avea băieți gemeni, a căror singură asemănare era aspectul fizic. Dacă unuia i se părea că este prea cald, celuilalt i se părea ca este prea frig. Dacă unul zicea că televizorul este dat prea tare, celălalt susținea că volumul este prea încet. Fiind diferiți din toate punctele de vedere, unul dintre ei era un etern optimist, iar celălalt un pesimist neîntrecut.
 
Pentru a face un test, de Crăciun, tatăl lor a umplut camera pesimistului cu toate jucăriile ce pot fi imaginate, pe când pe cea a optimistului a umplut-o cu bălegar. În seara aceea, tatăl a trecut pe lângă camera pesimistului şi l-a găsit plângând amarnic între cadourile sale.
 
– De ce plângi? l-a întrebat tatăl.
 
– Pentru că prietenii mei vor fi invidioși, pentru că voi fi nevoit să citesc toate instrucțiunile înainte să pot folosi ceva din toate lucrurile astea, voi avea nevoie în mod constant de baterii noi și jucăriile mele se vor strica în cele din urma, răspunse geamănul pesimist.
 
Trecând pe lângă camera optimistului, tatăl îl găsi dansând cu bucurie în grămada de bălegar.
 
– De ce ești atât de bucuros? îl întrebă tatăl, la care optimistul răspunse:
 
– Trebuie să fie un ponei pe-aici, pe undeva! „Această poruncă [„mulțumiți pentru toate lucrurile…”] este o asigurare că și lucrurile care par să ne stea împotrivă vor lucra spre binele nostru. Dumnezeu nu ne-ar îndemna să fim mulțumitori pentru ceea ce ne-ar face rău.” DV 255
 
Atunci când treceți prin situații dificile în viață, mergeți cu ele la Domnul Isus și cereți-I ajutorul. Predați-vă viața Lui, aveți încredere că El are sub control tot, chiar și situațiile dificile prin care treceți.
 
Priviți prin credință dincolo de norii care vă înconjoară în acel moment și prindeți-vă prin credință de Soarele Neprihănirii care la momentul potrivit o să risipească norii.

Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor