Binecuvântarea de a fi corect

„Buza care spune adevărul este întărită pe vecie, dar limba mincinoasă nu stă decât o clipă.” Proverbe 12:19

Un împărat din Orient nu avea urmași. Astfel că i-a chemat pe toți adolescenții din regat și le-a dat câte o sămânță spunându-le: „Vă dau sămânța aceasta să o plantați și să aveți grijă de ea. După un an să veniți fiecare cu planta voastră la mine și dintre voi, voi alege moștenitorul tronului.”
 
Printre ei era și Ling. El a plantat sămânța într-un vas, a udat-o și a ținut-o la temperatura optimă, însă nu s-a întâmplat nimic. A trecut o săptămână, au trecut două luni… Nimic. Ceilalți băieți vorbeau și se lăudau cu progresul lor și cu frumusețea plantei. A trecut anul și în vasul lui Ling era doar pământ. A venit ziua când împăratul trebuia să vadă plantele. Toți cei din jur i-au zis lui Ling: „Nu te duce! Tu nu ai o plantă. Nu te face te rușine. Nu deveni ridicol!”
 
Ling însă le-a zis: „Mă duc, deoarece am primit sămânța de la împărat.” Sala tronului s-a umplut de tinerii care au adus plante care de care mai frumoase și mai colorate. Ling s-a așezat în spatele mulțimii, suportând râsul și batjocurile celorlalți. La picioarele lui era doar un vas cu pământ, fără nicio plantă. Împăratul a început să se plimbe printre tineri, uitându-se la aceste plante. A ajuns în final în dreptul lui Ling, și i-a zis: „Ia vasul și vino în față!” Toți râdeau și dădeau din cap, zicând: „Fraierul. Prostul.” Inima lui Ling a început să bată rapid. Nu înțelegea ce se întâmplă. Toți pariau împotriva lui.
 
Împăratul s-a întors spre cei prezenți și s-a făcut o liniște ca de mormânt. „Cum te cheamă?”, l-a întrebat împăratul. „Ling”, a răspuns băiatul. „Tu ești moștenitorul la tron. Acum un an v-am dat tuturor semințe fierte care nu pot să crească. Voi toți ați înlocuit sămânța de la mine cu o alta. Ling a avut curajul să rămână cu sămânța primită, în ciuda imaginii. De aceea, el merită să fie moștenitorul la tron”.
 
Dragă exploratorule, te încurajez ca de fiecare dată să faci ce este corect și să spui întotdeauna adevărul.
 
Dumnezeu te va binecuvânta pentru aceasta.

Cătinean Alin, Director de Tineret – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video