Dumnezeul mare al oamenilor mici

„El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.” 2 Împărați 6:16

Dacă citești aceste rânduri, cu siguranță trăiești timpuri despre care se va scrie în cărțile de istorie. Pandemie, certificat verde, conspirații, cipuri.

În vocabularul nostru există termeni și idei care, pentru generații de copii de vârsta ta, de acum 100 de ani, nu însemnau nimic. Teama a pus stăpânire pe oameni și nu de puține ori, poate ne-am gândit că suntem prea mici ca să Îl prezentăm pe Dumnezeul nostru, care este mai mare decât părerea majorității. Mă aflam la primul meu concurs de alergare montană. M-am dus plină de entuziasm să-mi ridic kit-ul de participare, care conținea, printre altele, și numărul meu de concurs.

Când mi-au verificat numele pe listă, persoanele din organizare au făcut ochii mari: eram al 666-lea concurent înscris. Mai în glumă, mai în serios, mi-au zis că poate ar trebui să-mi schimb numărul. La următorul stand, de unde trebuia să-mi ridic șosetele speciale de concurs, am primit aceeași reacție la aflarea numărului meu: poate ar trebui să întorc numărul, ca el să devină 999. Deja începusem să mă întreb dacă voi termina cu bine cursa.

Până la momentul startului, m-am rugat și I-am dat lui Dumnezeu grija mea. În jurul meu erau mulți sportivi cu corpurile pline de mușchi, concentrați la pregătirea pentru cursă. Cu ai mei 154 de cm, mă pierdeam prin această mulțime, pentru care nu reprezentam vreo competiție. După start, am început ușor. Traseul cu diferență de altitudine este unul provocator. Cântam și mă rugam. Și-am început să depășesc concurent după concurent.

Fiind mică, ma puteam strecura ușor printre oameni, pe lângă cărarea principală. La punctele unde erau poziționați fotografi, eu eram în atenția obiectivelor: aveam un număr special. Spre final, am depășit un bărbat înalt, bine făcut, care m-a încurajat, strigând: „Bravo, fata mică, care aleargă tare!”. Am terminat cursa cu bine, pe un loc onorabil, alături de un Dumnezeu care e mai mare ca orice superstiție sau teamă.

Indiferent câți ar fi cei care par să te descurajeze, nu uita că tu și Dumnezeu formați majoritatea!

Andra Dârdală, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor