„Veniți la Mine, Eu vă voi da odihnă”

„Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă” Matei 11:28

De multe ori te-ai întrebat dacă este sau nu, Dumnezeu alături de tine, nu-i așa?

Dacă El chiar te ajută, sau dacă El chiar te aude și îți răspunde….Dacă te iubește așa cum spune că o face, de ce nu face nimic cu viața ta. Eu m-am întrebat de foarte multe ori.

Prieten drag, dacă ceva în conștiința ta te frământă constant fără sa îți dea pace, e timpul să te oprești și să asculți ceea ce are Dumnezeu să îți transmită. Dumnezeu nu cere nimic altceva de la tine, decât să accepți că El poate face totul pentru tine. Dumnezeu nu vrea sa îți pună poveri în spate, ba dinpotrivă, s-ar bucura enorm să le poarte pentru tine. Nu trebuie decât sa accepți chemarea Sa. El nu doar că vrea să vindece inima ta coruptă de păcat, dar vrea să și locuiască pentru veșnicie în ea. Nu-i așa că e minunat?

Și acum probabil ca te întrebi: „ce ar trebui sa fac”? Poate Dumnezeu sa audă glasul meu după ce L-am tot dezamăgit și am tot păcătuit? Mai poate El să vindece o inimă așa bolnavă ca a mea? Da, poate!

 Roagă-te sincer: „Doamne, am tot încercat să găsesc odihnă pentru sufletul meu, fără sa îmi dau seama că Tu, Doamne ești odihna mea. Vin astăzi trudit și împovărat, obosit de a trăi o viață fără Tine, înaintea Ta. Accept invitația ta, Te rog, ai milă de mine și vindecă-mi Tu inima bolnavă. Știu Doamne, că tu ai puterea să vindeci toate rănile mele, să distrugi toate viciile mele și înclinațiile rele, de aceea accept invitația Ta și mă încred în Tine.”

Trăim într-o lume din ce în ce mai plină de haos și de nesiguranță, în care Diavolul ne propune subtil „opțiunea lui salvatoare”. Preocupat de starea sufletului nostru, Satana ne propune prin oferta lumii acesteia, să refuzăm invitația lui Hristos, de a locui în inimile noastre.

Eu am ales să Îl cred pe cuvânt pe Cel care îmi promite vindecare pentru inima mea și odihnă pentru sufletul meu.

Tu ce alegi?

Matei Sebastian, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video