La vremea potrivită

„Dar eu către Tine îmi înalț rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită. În bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, și dă-mi ajutorul Tău!” Psalmi 69:13

Acum câtiva ani mă aflam într-o sală de clasă și urma să susțin cel mai greu examen de până atunci, definitivatul în învățământ, unde nota minimă este 8.

Mă pregătisem luni de zile pentru cele patru ore în care trebuia să trec prin subiecte din mai multe materii și petrecusem mult timp în rugăciune, cerându-I lui Dumnezeu să mă ajute. Ba chiar mai mult, am îndrăznit să cer, ca să primesc un anumit subiect la partea de literatură. Și iată, plicul cu subiectele era în fața mea.

Cu emoții am deschis și le-am răsfoit pe nerăsuflate, încercând să-mi fac un plan de rezolvare pentru a mă încadra în timp. Spre uimirea și bucuria mea, subiectul de literatură era exact cel pe care mi-l doream eu, însă unul dintre subiecte mi se părea total inabordabil. Am înălțat în gând o rugăciune, și mi-am pus încrederea în Dumnezeu, că El va fi cu mine și mă va ajuta să rezolv toate subiectele. Mai era exact o jumătate de oră din examen când am terminat de rezolvat tot ce știam foarte bine. Pentru că mai aveam nevoie de încă o foaie, am cerut-o supraveghetorului.

În momentul în care am primit-o pe bancă, în mintea mea s-a produs o “explozie“ de idei potrivite ca să rezolv acel ultim subiect. A fost ca și cum cineva îmi dicta ce să scriu. Acele ultime minute am scris tot ce se putea, reușind chiar să-mi verific și lucrarea. Rezultatul a fost pe măsura răspunsului primit prin rugăciune. Privind înapoi, realizez în ce mod minunat a lucrat Dumnezeu. El mi-a trimis ajutor la “vremea potrivită”, în momente de nevoie și mi-a arătat că puterea Sa depășește barierele gândirii noastre.

Niciun lucru nu este prea mic, prea neînsemnat pentru a-l aduce înaintea lui Dumnezeu. Da, poate a fost o încumetare din partea mea să cer primirea acelui subiect, dar Cuvântul Său spune “…puneți-Mă astfel la încercare…” (Maleahi 3:10 ).

Așa că te provoc să-L cauți zilnic prin studiu și rugăciune! Încrede-te în El, fă din Isus Prietenul cel mai bun și vei avea parte de experiențe uimitoare în lucruri mari și în lucruri mici, la vremea potrivită!

Băncianu Iulia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor