Sarea în bucate

Sarea este bună, dar, dacă sarea își pierde puterea de a săra, cu ce îi veţi da înapoi puterea aceasta? Să aveţi sare în voi înșivă și să trăiţi în pace unii cu alţii.”
Marcu 9:50

Un împărat avea trei fete, iar el, crescându-le singur, și-a pus toată dedicarea în creșterea lor.

Într-o zi s-a gândit să le întrebe pe fiecare în parte cam cât de mult îl iubesc și ele, iar fata cea mare și cea mijlocie au oferit tatălui lor niște răspunsuri atât de lingușitoare,pompoase, dar care nu reprezentau cât de mult îl iubeau cele două.

Fata cea mare a răspuns „că îl iubește precum mierea”, iar cea mijlocie ” că îl iubește ca zahărul”. Fata cea mică, când a fost întrebată, a răspuns că îl iubește pe tatăl său „ca sarea în bucate”, iar împăratul când a auzit acest răspuns s-a înfuriat pe ea și a alungat-o de acasă.

Trecând timpul, fata cea mică plecată în lume, s-a căsătorit cu un prinț, și l-a nuntă la chemat și pe tatăl său, fără ca acesta să știe că vine la nunta propriei sale fiice. La masă, toată mâncarea împăratului a fost fară sare, neavând astfel niciun gust. El a încercat și a gustat din bucatele celorlalți de pe masă și a văzut că toată mâncarea era bună în afară de a sa. A chemat pe nuntași și i-a întrebat de ce a avut loc această diferentă, iar fata sa și-a dezvăluit identitatea, împăratul înțelegând faptul că fata lui cea mai mică îl iubea cel mai mult.

Prin comparația fiicei ” ca sarea în bucate”, tatăl a înteles că poate omul să trăiască fară miere și fară zahăr, însă fară sare e imposibil.

Dragul meu explorator, prin această ilustrație inspirată, am vrut să te fac încă o dată conștient de rolul tău important pe care îl ai în această lume. Domnul Isus ți- a spus că trebuie să fii „sare” în această lume, că trebuie să Îl faci oamenilor cunoscut, că trebuie întotdeauna să vorbești oamenilor din jurul tau frumos despre El; despre dragostea infinita a Mântuitorului nostru, e datoria ta să le-o faci cunoscută celor din jur.

Ca tânăr, ai o mare responsabilitate, de a duce Evanghelia la marginile pământului. Domnul să te ajute să fii „sare” în această lume! Amin.

Voicu Corina, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor