Isus, apa vieții

“Dacă însetează cineva să vină la mine și să bea.” Ioan 7:37

Cantitatea de apă din corpul nostru variază de la 45% la 75%. Sunt nenumărate articole despre necesitatea apei, până și reclamele TV ne atenționează de importanța consumului zilnic de lichide, necesar pentru o viață sănătoasă.

Şi totuși…la sfârșitul zilei dacă beau un pahar de apă, pentru mine e o realizare. Am încercat să-mi setez alarme în anumite perioade din zi, ca să ating cantitatea de apă recomandată, să-mi pun bilețele de aducere aminte, sa-mi plasez sticla in locuri mai accesibile și tot degeaba. Consecința faptului că nu beau apă, este că deseori mă trezesc în timpul nopții cu o senzație de sete puternică, cu gâtul uscat, nereușind să mai respir corespunzător.

Ca prin vis mă duc la cea mai apropiată sursă de apă și cu o poftă incredibilă beau cât de mult pot. Abia atunci când apar consecințele, realizez cât e de importantă hidratarea din timpul zilei. Isus ne cheamă zilnic să „bem” din apa pe care El ne-o oferă – cea mai limpede, cea mai pură, cea mai răcoritoare. El ne sfătuiește prietenește și ne recomandă să gustăm din ea, dar noi ignorăm, ori poate din anumite motive uităm de oferta Sa și ne trezim din amorțeala tinereții, cu sufletul însetat, în toiul nopții și ne reamintim cât e de necesar și cât e de plăcut gustul apei veșnice, pe care doar Isus ne-o poate da.

E sfârșit de săptămână și Isus ne cheamă încă o dată să privim spre El, sursa nesfârșită de „apă” și să bem un pahar, și încă unul, și încă unul, și să simțim încă o dată prospețimea iubirii Lui infinite, de care sufletul nostru are atâta nevoie. 2 litri poate e prea mult pentru tine, dar ce zici de un pahar? Eu zic că e rezonabil!

Grigoras Diana Madalina, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor