Rugăciuni Nerostite 2

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

Zilele treceau iar eu nu acționam cu nimic. Nu prea îmi dădeam interesul. La un moment dat, într-o zi de miercuri, telefonul sună. Era prietenul meu. Nu știa ce voi face. Era curios: Mergeam sau nu mergeam? Nici de data asta nu i-am dat un răspuns clar. Ca o ultimă forțar,e m-a anunțat că el deja a cumpărat biletul.

Conversația s-a terminat brusc, fără o concluzie. În mintea mea însă a licărit un gând năstrușnic: „ Doamne, e șansa Ta, e timpul să Te cunosc. Dacă vrei să faci ceva în viața mea, întocmește Tu un lucru minunat pentru mine.”

Am sunat coordonatorul de proiect și într-un mod frumos mi-a transmis ideea că sunt binevenit și că se va bucura foarte mult să mă vadă. Îmi era teamă să le spun alor mei despre dorința de a merge din nou la mare, în misiune. Am început să îmi fac bagajele. Părinții mei erau plecați din localitate, iar a doua zi era deja plecarea. Am umplut un geamantan întreg de haine, dar teama mea era destul de mare ca să îi mai sun.

În sfârșit târziu în seară, i-am sunat și stupoare, au acceptat imediat, fără să îmi pună piedici. A rămas o singură problemă: biletul de tren, însă eu știam un lucru: Vreau să Îl las pe Domnul să lucreze, nu voiam să intervin personal cu ceva. A doua zi, voios nevoie mare, am mers la gară pentru a-mi cumpăra biletul către litoral. În București, prietenul meu mă aștepta, pentru a lua următorul tren.

În acea zi, Dumnezeu se pregătea de o intervenție divină. Ajungând la casa de bilete, nu am cerut un loc special, însă în trenul de București am primit biletul cu numărul 25, vagonul 4. Prietenul meu avea locul 26, vagonul 4. Într-un tren de 960 de locuri, Dumnezeu mi-a dat locul potrivit. Pentru mine a fost uimitor.

Ajunși la locul de cazare, am aflat împreună un lucru interesant: Două persoane nu au putut ajunge la timp deoarece nu au găsit bilete de tren. Iar aceste două persoane au mers la gară chiar cu două zile înainte. Nu uita, dacă ai de gând să Îl cunoști pe Dumnezeu, caută-L cu o inimă sinceră. Sinceritatea, în relația cu Dumnezeu creează minuni.

Vrei să Îl vezi? Fii sincer cu El și nu vei regreta, drag tânăr.

Daniel Dobrin, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video