Rugăciuni nerostite

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Luca 12:31

Se întâmpla acum câțiva ani, într-o perioadă a vieții în care nu credeam într-un Dumnezeu transcendent. Știam că El a creat pământul, însă dacă apărea ideea de intervenție divină în viața omului, atunci gândeam că El a plecat într-o altă zonă a Universului, nepăsându-I deloc de ființa umană.

Deși treceau luni în care nu mă rugam, se iveau câteodată licăriri în mintea mea, de a mai purta o conversație cu Dumnezeu. Și cu toate acestea, eu eram implicat în lumea bisericii, participam la fiecare serviciu divin, la fiecare întâlnire cu tinerii, iar dacă pastorul îmi cerea ajutorul, răspundeam prompt. Oamenii din biserică mă apreciau enorm pentru ceea ce eram, dar nimeni nu cunoștea adâncurile inimii mele.

În misiune mă implicam ori de câte ori se ivea ocazia. Într-o vară, am petrecut mai multe săptămâni pe litoralul Mării Negre, în misiune, dar din cauza unor circumstanțe m-am intoxicat cu clor. Părinții mei s-au speriat foarte tare când au auzit vestea, așa că mi-au interzis să mai merg în misiune la mare. Anul următor, un prieten mă sună cerându-mi ajutorul în privința traseului pe care trebuia să îl parcurgă, pentru a ajunge la locul de cazare într-o campanie de misiune la mare.

 I-am explicat foarte frumos cum ar trebui să ajungă, însă el chiar nu a înțeles și de aceea mi-a cerut să vin și eu. Implicându-mă în domeniu în anii precedenți, știam că trebuia anunțat cu două luni înainte, dacă decideam să merg, de aceea nu i-am dat un răspuns atât de clar. Cunoșteam și dorința mamei de a nu mai merge. În același timp, i-am zis prietenului că mai întâi vreau să mă rog lui Dumnezeu – voiam să îi arăt că eu sunt acel băiat credincios, care așteaptă un accept din partea Domnului.

Drag tânăr, îți sugerez ca dacă vrei să îl cauți pe Dumnezeu, niciodată să nu o faci pentru a-i impresiona pe cei din jur. Creează-ți o relație cu Hristos.

Alege-l pe Domnul în orice situație. (Va urma)

Daniel Dobrin, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor