Apa vieții

„Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică.” Ioan 4:13,14

Știați că există un loc mult mai secetos și mai uscat pe pământ decât Sahara? Ei bine, există este un deșert din America de Sud format din cauza curenților marini reci, care saturează aerul eliminând astfel precipitațiile.

Deșertul Atacama este cel mai uscat deșert din lume cu precipitații de 1,8 l pe m/2 la 10 ani. Acest deșert este situat pe coasta de nord vest a Americii de Sud în nordul statului Chile. Atacama s-a confruntat cu cea mai lungă perioadă de secetă. Aici, în 1971 a căzut prima ploaie după 400 de ani de secetă!

Vă puteți imagina acest loc uscat în care animalele mor de foame și de sete înviat de o ploaie care avea să trezească din nou la viață pământul uscat de atâtea decenii? Și totuși, deșertul Atacama nu este cel mai uscat loc din lume! Cel mai secetos, uscat loc din lume este inima unui om fără Apa Vieții, Dumnezeu.

Inima poate fi un deșert care moare fără El, dar dacă Îl primim în inimile noastre, Dumnezeu va schimba acest deșert într-un loc prosper, plin de tot ce poate fi mai frumos. Astăzi este ziua internațională a apei! Gândește-te la textele de mai sus și acceptă-L pe Dumnezeu în inima ta pentru ca ea sa nu devină un deșert uscat și secetos.

Cu siguranță că Satana vrea să ne piardă secându-ne sufletele dar, Isus ne-a dat posibilitatea să credem în El și să fim salvați pentru veșnicie. Bea și satură-ți sufletul!

Levi Cristea, Explorator – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor