Fii treaz!

“Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă… Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.” 2 Timotei 4:3-5

“Harry Potter”, “Stăpânul Inelelor”, “Atlasul Întunericului”, “Luminile Nordului” – numai câteva titluri enumerate, printre cele mai favorite în rândul copiilor!

De ce? Mister, aventură, magie, suspans, creaturi fantastice şi credinţa într-o lume ocultă – istorisiri închipuite? Dintotdeauna am fost atraşi de necunoscut, de lucrurile pe care nu le putem vedea, dar de care am auzit: îngeri, tronul lui Dumnezeu, pomul vieții, lumi noi…

Dar desigur că şi Satana vine cu oferta lui de necunoscut: duhurile morţilor, zei şi zeiţe, iadul veşnic… Şi te gândeşti, în faţa acestor două oferte – pe care s-o primeşti în mintea şi sufletul tău!? Se duce o luptă reală, nevăzută, pentru mintea şi inima ta. Îmi amintesc că şi eu, împreună cu prietenii mei, citeam cărţi, priveam cu mare interes desenele animate, filmele şi documentarele care îmi „întorceau urechea de la adevăr”.

În acest context, expusă liber la astfel de influenţe supranaturale, mi se părea „plăcut de privit şi de dorit”, la fel ca Evei, doar că ocazia lipsea! Şi, într-o zi obişnuită de şcoală, o colegă de clasă ne-a propus să experimentăm şi noi câteva şedinţe de spiritism. Mai mult din joacă şi curioziate, am acceptat să particip şi eu. Mătuşa mea, aflând de această nouă preocupare a mea, mi-a dat o carte, “Vraja Superstiţiei”. Am luat-o, dar nu eram curioasă s-o citesc.

Apoi, după o experienţă spiritistă mai aparate, dar şi ultima, m-a pus în faţa unei alegeri: „Toate aceste lucruri ţi le voi da ţie, dacă te vei arunca cu faţa la pământ și te vei închina mie”. Cuprinsă de teamă, mi-am adus aminte de cartea de la mătuşa mea. Am luat-o în mână, şi, alături de Biblie, citeam şi mă rugam Domnului Isus să mă ierte, pentru că nu ştiam ce făceam!

Poate că şi tu te aventurezi printre cărţi, animaţii sau filme deloc sănătoase minţii tale, sau poate că ai prieteni care sunt fascinaţi de această lume învăluită de „magie”. Trezeşte-te şi trezeşte-ţi şi prietenii, pentru că umblând pe această cale, nu vei mai şti să deosebeşti realul de contrafăcut.

Rodica Moţ, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor