Simplitate

„Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care pe din afară se arată frumoase, iar pe dinăuntru…” Matei 23:27

Într-o lume în care se promovează extravaganța, Isus șochează prin simplitate. Trăim într-o societate în care lucrurile simple, dar cu esență, nu mai au sens, însă cele complexe, care sunt îmbrăcate frumos, dar care nu au nicio esență în realitate, sunt căutate de toată lumea.

Fie că te îmbraci să ieși în oraș, fie că organizezi un program la biserică sau un alt proiect, natural îți este să te concentrezi asupra formei, asupra a ceea ce se vede și să uiți de fond, de profunzime, de ceea ce stă la bază. Și asta pentru că vrei să oferi ceea ce lumea caută. Nu știm dacă problema a apărut de la cei care produc sau de la cei care consumă produse fără conținut, fără valoare. Poate că e doar un cerc vicios.

Însă sunt sigur că fie atunci când consumi, fie când produci, tu poți schimba perspectiva. Tu poți să oferi valoare și poți să cauți, să promovezi valoare. Viața lui Isus se distingea prin simplitate. – VI 24.3

Viața ta prin ce se distinge? Alegi să oferi lumii ceea ce caută, iar prin asta să promovezi acest stil de viață plin de superficialitate și lipsit de profunzime, sau vrei să pui accentul pe ceea ce contează, pe esență?

Într-adevăr, este ușor să te îmbraci frumos pentru a ascunde golul din interior

 Provocare: Ai oportunitatea să alegi: fie îți îmbraci exteriorul printr-un nivel de extravaganță, acoperind interiorul gol, fie ai grijă de interiorul tău, îl îmbraci cât de frumos și plin de valoare poți, iar astfel vei acoperi „golul” de care ți-e frică, din exterior.

Robert Bolohan, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video