De-a v-aţi descoperitelea

„Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău” Eclesiastul 12:14.

O vulpe fugărită de copoi a fost adăpostită de un tăietor de lemne în coliba sa. În curând, au apărut și vânătorii împreună cu copoii lor și l-au întrebat pe tăietorul de lemne dacă nu cumva văzuse trecând pe acolo o vulpe. Omul a spus cu voce tare că nu o zărise, arătând totuși cu mâna către coliba unde se ascundea vulpea.

Vânătorii nu i-au luat în seamă semnele, ci au dat crezare vorbelor sale, așa că s-au grăbit să se întoarcă în pădure în căutarea prăzii lor. Când vulpea a vrut să plece din colibă, fără a-i da nici o atenție tăietorului de lemne, acesta a strigat, cu reproș: „Animal nerecunoscător, îmi datorezi viața și, cu toate acestea, nici măcar o vorbă de mulțumire!”. Atunci vulpea i-a răspuns: „Într-adevăr, ar fi trebuit să îți mulțumesc din toată inima, dacă faptele tale ar fi fost la fel de bune ca și cuvintele tale, și dacă mâinile tale nu ți-ar fi trădat vorbirea”.

Nu există faptă care să rămână ascunsă, oricât de bine ai încerca să o acoperi și să o păstrezi în necunoscut! Faptul că încerci să o ascunzi este un semn că eşti conştient de natura rea a faptei tale. Probabil este o faptă care contrazice angajamentul tău de explorator. Probabil că este o faptă care i-ar supăra pe părinţi sau ar produce un rău cuiva. Cu siguranţă că este o faptă care Îl întristează pe Dumnezeu și este în contradicţie cu ceea ce declari și pretinzi că eşti: un tânăr credincios lui Dumnezeu și ascultător de părinţi! În plus, va fi mai grav atunci când va fi descoperită, după ceva vreme, de părinţi, profesori sau o altă autoritate!

Întotdeauna recunoaşterea unei greşeli îţi uşurează situaţia și te ajută să găseşti înţelegere și soluții de remediere în timp util. Deşi este posibil să fii un expert în ascunderea relelor, de Dumnezeu nu te poţi ascunde niciodată! Mai bine recunoşti și îţi ceri iertare decât să fii întrebat în ziua judecăţii, când va fi prea târziu să mai rezolvi problema!

Îţi doresc ca faptele tale să fie permanent în concordanţă cu ceea ce spui și întreaga ta fiinţă să fie plăcută lui Dumnezeu!

Mateas Stefan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor