Sub aripile Lui

„El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui.” Psalmi 91: 4

După cum probabil ți-ai dai seama, din nou a venit ziua 15 a lunii și te întâlnești cu capitolul 91 din Psalmi.

Înainte să îți spun o povestire, recitește întreg capitolul din propria ta Biblie. Așa-i că nu se pune praful pe ea? Așa-i că o ai lângă tine? Așa-i că Dumnezeu îți este mai aproape când citești din ea?

Ei bine, într-una din zilele unui pompier s-a întâmplat ceva care nu mai întâlnise până atunci. Pompierul era alături de colegii lui în bază. Deodată sună alarma. Toți se echipează. Sunt anunțați că este un incendiu destul de departe de ei și trebuie să intervină. Din păcate, luase foc o întreagă gospodărie. Focul se întinse foarte repede.

Când au ajuns cu autospecialele la locul cu pricina, pompierii au încercat, cu ajutorul apei, să stingă cât mai repede focul. După ce au vazut că nu mai era flacără, au pus furtunele de apă la loc, iar pompierul nostru, dezamăgit de faptul că arsese aproape tot, a început să dea cu piciorul în diverse lucruri care mai rămăseseră. Cu cizma lui butucănoasă, a dat peste o găină care era… nu mai era, doar că de sub aripile ei au ieșit nevătămați câțiva puișori. Mama lor îi acoperise cu penele ei și ei s-au  ascuns de focul năprasnic sub aripile ei și nu li s-a întâmplat nimic rău.

Promisiunea pe care ți-o face Dumnezeu pentru astăzi este: dragă explorator, am îngăduit în viața ta, SPRE BINELE TĂU / SPRE AȚI PREGĂTI CARACTERUL PENTRU CER, unele încercări, DAR Eu sunt Cel care te voi ocroti – te voi acoperi cu grija Mea și te voi călăuzi cu credincioșia Mea.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor