Înainte de toate

„Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii”. 1 Timotei 2:1

Cu siguranță ai mai citit și cu altă ocazie acest text și ai descoperit că rugăciunile înălțate către Dumnezeu trebuie să fie pentru tine, părinți, frați, bunici, prieteni, vecini, colegi, cunoștințe, concetățeni, … toți oamenii.
Astăzi vreau să îți atrag atenția la esența puternică a acestui text: „ÎNAINTE DE TOATE”.
În fiecare zi ai o mulțime de responsabilități și activități pe care trebuie sau vrei să le îndeplinești. Biblia aspune că înaintea acestora, să te rogi. Adică dimineața să ai un moment special de rugăciune, înainte de toate, dar și pe parcursul zilei să ceri de la Dumnezeu călăuzirea Lui în ceea ce urmează să faci.
1.Rugăciunea este respirația sufletului. (Ar fi imposibil să trăiești dacă nu ai inspira și expira. Așa este și cu rugăciunea: rugându-te menții în viață spiritul, acel ceva care te ajută să mergi înainte CU ÎNCREDERE)
2.Rugăciunea este mijlocul prin care comunicăm cu Cel care ne iubește. (Este mare lucru să știi că Cineva îți dorește binele și te iubește NECONDIȚIONAT)
3.Rugăciunea este cel mai bun mod de a înțelege ce și cum să faci în timpul zilei. (Nu trebuie să aștepți să ți se dea un orar pentru fiecare zi, ci în ceea ce ai de făcut urmează îndrumările Lui care sunt spre BINELE TĂU).
Te provoc astăzi, ca pe lângă rugăciunile pe care le înalți ÎNAINTE DE TOATE, să mai adaugi încă un subiect. Ca explorator ai oportunitatea de a invita prieteni la întâlnirile grupei. Așadar:
– Gândește-te la 2, 3 persoane pe care crezi că ai putea să le inviți la întâlnirile explo.
– Scrie-le în lista ta de rugăciune (dacă nu ai una, ia o hârtie și un pix și începe să faci chiar acum această listă)
– Roagă-te azi și în fiecare zi pentru aceste persoane
– până Dumnezeu va deschide o portiță și vei găsi un moment prielnic ca să le inviți la întâlnirile explo.
Nu-ți rămâne decât, continuând să te rogi pentru tine și pentru toți oamenii înainte de toate, să te bucuri de cele mai frumoase experiențe!

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video