Dragostea te învaţă!

“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie.” 1 Corinteni 13:4

Într-o frumoasă zi de primăvară, însoțită de cele două asistente din cadrul cabinetului propriu, am decis să vizităm centrul de plasament al copiilor din oraşul Năsăud. Am dorit să vedem nevoile acelor copii lipsiți de dragostea părintească, lipsiți de îmbrățișări, vorbe calde, lipsiți de familie. Am dus cu noi câteva lucrușoare şi dulciuri, dar, cel mai important, am dus cu noi cuvinte de încurajare, îmbrățișări și dragoste curată. Fericirea și lacrimile acelor copii îmi vor rămâne întipărite în minte tot restul vieții. Am înţeles cât de mult valorează să aloci din timpul tău, din resursele tale și să dăruiești dragoste celor ce duc lipsă de ea.
„Dacă dragoste nu e, nimic nu e!” spunea Marin Preda în ultimul său roman. Știm că iubirea face viața frumoasă, palpitantă, colorată. Ne cresc aripi, iar entuziasmul ne însoțește pretutindeni. Dragostea este o părticică din ființa umană.
Îndemnul Mântuitorului este “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!”. A te iubi pe tine înseamnă să-ţi pese de tine, să ai grijă de tine, căci doar în măsura în care te iubeşti vei putea iubi şi pe alţii. Dacă vei manifesta dragoste față de tine însuți, atunci vei putea oferi iubire și celor din jurul tău.
Fii un exemplu printre prietenii tăi, la școală, în familie sau oriunde te afli și manifestă dragostea sinceră care poate schimba orice urmă de îndoială, de răutate sau orice sentiment negativ. Poți să manifești o emoție pozitivă, să plantezi un pom, să sădești o floare, să-ți ajuți părinții sau bunicii. Poți face lucruri simple sau complexe, mărețe pentru sufletul tău și al celorlalți.
Cea mai bună definiție a dragostei o putem regăsi în Biblie: „Dragostea… nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată!”
Vă provoc, dragi exploratori, să iubiţi aşa cum ne-a iubit El: fără măsură şi până la capăt!

Carmen Ivaşcu, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor