Mai bine broască câştigătoare

„Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă” (1 Corinteni 10:12).

Odată, iepurele se lăuda în fața celorlalte animale cu rapiditatea sa de a alerga. „Nimeni nu m-a învins încă”, spunea el. „Provoc pe oricine dorește să se ia la întrecere cu mine”. Broasca țestoasă a spus liniștită: „Eu accept provocarea ta”.
„Asta chiar că este o glumă bună”, a zis iepurele. „Aș putea să dansez în jurul tău cât este ziua de lungă”.
A fost stabilită o cursă între cei doi, dar iepurele, în îngâmfarea sa, era convins că va câștiga cursa. Așa că s-a gândit să tragă un pui de somn, urmând să ajungă broasca ţestoasă din urmă cât ai clipi din ochi. Numai că somnul l-a cuprins mai mult decât se gândise el. În felul acesta broasca țestoasă a trecut prima linia de sosire, câştigând cursa de alergare în defavoarea campionului iepure.
Sunt sigur că cel puţin o dată în viaţă te-ai comparat cu cineva și te-ai simţit superior. Probabil că, unii dintre voi, s-au și comportat cu superioritate faţă de ceilalţi sau, cel puţin, faţă de unii dintre cei cu care are de-a face. Ai crezut că eşti mai bun la învăţătură, că şti mai multe lucruri, că eşti mai bogat, că eşti mai frumos, că faci parte dintr-o familie mai bună sau că, pur și simplu, nu merită compania ta.
Vreau să îţi spun, cu aceeaşi certitudine, că în acele momente cu siguranţă nu ai privit la Domnul Isus! Pentru că dacă priveşti la El, te simţi nevrednic, mic, neputincios, păcătos, lipsit de merite și limitat din toate punctele de vedere! Nu mai eşti „grozavul”!
Așadar, te invit să priveşti la Domnul Isus, care nu te-a tratat cu superioritate, nu te-a neglijat și nici marginalizat, ci S-a făcut ca cel mai neînsemnat dintre oameni, ca să facă din tine un om prea important ca să fie pierdut! Și a reuşit! Doar că, pentru ca opera Lui să fie dusă până la capăt și tu să fi, într-adevăr, salvat, trebuie să-I copiezi atitudinea!
Nu te mai compara cu alţii, nu te mai lăuda şi nu îi trata nepotrivit pe alţii! Oare cum ar face El în locul tău?
„Începutul înţelepciunii este frica de Domnul…” (Proverbe 9:10).

Mateas Stefan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor