Construim o colibă?

”Petru a luat cuvântul şi a zis lui Isus: „Învăţătorule, este bine să stăm aici, să facem trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise şi una pentru Ilie.” Marcu 9:5

Te simţi bine atunci când eşti împreună cu ceilalţi exploratori în excursii, la întâlnirile de explo sau alte activităţi?
Ai vrea să nu se mai termine? Sau abia aştepţi să se încheie?
Ai dori să petreci mai mult timp împreună, să nu te mai desparţi?
De fiecare dată când se termină o întâlnire, o excursie, sau o tabără, mă întristează faptul că ne desparțim. Mi-aș dori să putem rămâne un timp mai lung împreună, să ne bucurăm mai mult și să ne jucam mai mult. Mi-aș dori la fel ca Petru să facem trei colibe sau corturi, sau căsuțe. Acum îl înțeleg pe Petru. Cu Isus, Moise și Ilie era foarte bine. Era lumină, era pace și liniște, iar toată agitația zilnică și îmbulzeala mulțimii disparuseră. Cum te simți în momentele de studiu de dimineață , în timpul unei predici sau în timpul prezentării unui program în biserică? Liniștit, nervos, plictisit sau ai vrea să nu se mai termine? În aceste momente ne întâlnim cu Moise, Ilie și alți eroi ai Bibliei, dar cel mai important ne întâlnim cu Isus. Dacă în aceste momente îl descoperim pe Isus, avem șansa extraordinară să ramână cu noi toată ziua.
Nu avem nevoie de colibe sau alte adăposturi. El dorește să ramână cu noi într-un spațiu sub formă de inimă.
Te provoc, ca de acum înainte în momentele devoționale, în timpul unui program, la o întâlnire a clubului explo, în drumeție sau ajutând pe cineva să încerci să-L descoperi pe Isus. Și dacă ai acel spațiu liber, invită-L să intre. Când va intra vei putea spune cu toată inima: „Pentru Domnul, Gata Oricând!”

Matias Stochici, Explorator – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video