Vestitorul primăverii

„În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El.” Romani 1:20

„Galanthus”- este denumirea științifică a unei flori și provine din limba greacă. „Gala” înseamnă lapte, iar „athos” flori. Galanthus se traduce prin „floare de lapte” și descrie perfect aspectul Ghiocelului.

Iarna se apropie de final și în curând vei putea observa înflorind ghioceii. Îți propun să te gândești la câteva lecții pe care le putem învață de la această floare.

1. Există peste 20 de specii de ghiocei, dar toți au același scop: anunță venirea primăverii. Fiecare explorator este diferit, dar uniți într-un scop comun putem face lucruri mărețe.

2. Albul ghiocelului e un simbol al purității, iar puritatea este o însușire pe care noi, exploratorii, ne dorim să o păstrăm. În mijlocul unei lumi degradate de păcat, vorbirea și purtarea ta aleasă, va fi observată, la fel cum contrastează albul ghiocelului, cu cenușiul noroiului.

3.Chiar dacă uneori, sub gerul iernii, îngheață și cad la pământ, ghioceii conțin un antigel natural care îi ajută să își revină și să se ridice, atunci când temperatura crește. Asemenea lor, Dumnezeu ne dă putere să ne ridicăm, chiar și atunci când greutățile și problemele ne copleșesc.

4. Polenul ghioceilor atrage albine și alte vietăți, care se pot bucura de o masă pe cinste. Una dintre legile explo ne îndeamnă să avem „întotdeauna un cântec în inima”. Fiind optimiști și veseli, prietenii noștri vor găsi plăcere în compania noastră și vom fi o binecuvântare pentru ei.

5. Ghiocelul este Vestitorul primăverii. Prezența lui anunță că peisajul mohorât al naturii din timpul iernii se va schimba și în curând totul va reveni la viață. Exploratorul este un vestitor al sfârșitului acestui pământ degradat de păcat și al unei vieți înnoite, pe Noul Pământ pregătit de Isus.

Câte lecții valoroase ne putem însuși, când privim cu atenție lucrurile minunate pe care Dumnezeu le-a creat. 
Te provoc ca de fiecare dată când vei privi un ghiocel, să nu rămâi indiferent, ci să te gândești ce poți învăța de la el.

Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor