Domnul e cu mine

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Ai trecut vreodată printr-o situație și nu știai cum vei scăpa sau ce se va întâmpla? În următoarele secunde îți voi spune cum am trecut eu prin această problemă și cum m-a ajutat Dumnezeu.

Într-o zi de vară am decis cu prietenii mei de la biserică să facem o excursie pe munte. Prietenii mei o luaseră cu mult în fața mea, iar eu am rămas în urmă cu un prieten de-al meu mai în vârstă. Îmi era frică, dar și greu în a înainta pe drum, iar cu fiecare pas pe care îl făceam îi mulțumeam lui Dumnezeu că e cu mine și mă ajută. După ceva timp am ajuns în vârf, iar acolo am rămas uimită cât de frumoasă poate să fie creația lui Dumnezeu.

“Ar trebui să coborâm”, îmi spune prietenul de lângă mine. La un moment dat la jumătatea drumului, noi am uitat pe unde am venit și ne-am rătăcit într-o pădure foarte rară. În momentul acela am simțit cum atacul de panică îmi străbate tot corpul și m-am rezemat de un copac. M-am rugat la Dumnezeu să ne scape de acolo. Mă uitam în jurul meu și dintr-o dată apar doi bărbați care aveau un băț și o sticlă cu apă în mâini. Am strigat către ei să ne ajute să găsim drumul, iar ei ne-au spus că este mai sus. Când prietenul meu de călătorie a venit să mă ajute să mergem spre drum, ei au dispărut. Atunci am înțeles că Dumnezeu e cu mine și tot ce trebuie să fac este sa îi cer ajutorul cu inima deschisă.

Apel: Nu uitați că prin orice încercare veți trece Dumnezeu este gata să ne sară în ajutor, iar noi tot ce trebuie să facem este să îi spunem și să Îl acceptăm în viețile noastre.

Provocare: Te provoc să îți deschizi inima în fața lui Dumnezeu și să îi spui toată povara ta.

Ion Ingrid Beatrice, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor