PROVOCAREA DE A DESCHIDE OCHII

Elisei s-a rugat şi a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei. 2 Împărați 6: 17

Astăzi este despre a trăi prin credință și nu prin vedere. Ocazia de acum este despre provocări. Astăzi lasă-te provocat să vezi Providența lui Dumnezeu. Deschide ochii și vezi purtarea Lui duioasă de grijă, apelul Său cald către inima ta care uneori rătăcește departe de El, pacea pe care este gata să ți-o dea atunci când te temi. Asemenea lui Elisei, astăzi te provoc să deschizi ochii și să vezi realitatea de dincolo de aparențe.

Viața unui explorator este plină de provocări, însă cea mai minunată dintre ele este aceea de a-L descoperi pe Isus. Tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi ochii și Biblia peste care poate s-a așternut praful, de o vreme încoace. Începe chiar de azi să o citești zilnic!

La urma urmei este chiar prima dintre legile explo; prima declarație din angajamentul pe care l-ai rostit atunci când ai primit cravata de explorator. Îți mai amintești? Lasă-te provocat și începe să citești Biblia chiar cu acest capitol din 1 Împărați 6. Cine știe dacă nu cumva vei vedea și tu o minune azi?

Abia aștept să îmi povestești minunea trăită; poate o vei scrie în devoționalul de anul viitor. De ce nu? Te provoc! Azi mă rog la fel ca Elisei, ca Domnul să îți deschidă și ție ochii și să vezi minunile Lui în viața ta, acceptând să trăiești prin credință!

Olivia Stănescu, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video