Costul unei viziuni

„Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare, la care bine faceți că luați aminte ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos până se va crăpa de ziuă și va răsări Luceafărul de dimineață în inimile voastre” 2 Petru 1:19

În anul 1858, James și Ellen White au călătorit printre micuțele grupuri de adventiști împrăștiate din statul Ohio. Întâlnirile decurgeau frumos, până într-un Sabat, când noul născut al familiei pe care o vizitau, a încetat din viață. Au fost rugați amândoi să participe a doua zi la serviciul de înmormântare, în cadrul căruia, Ellen s-a ridicat să spună câteva cuvinte de încurajare familiei îndurerate. În timpul cuvântării, ea a intrat in viziune pentru 2 ore, unde i s-a arătat ceea ce noi avem acum sub titlul de “Tragedia veacurilor”.

Cum excursia în Ohio se terminase, a doua zi au pornit spre casa lor din Battle Creek, oprindu-se pe drum în Michingan, la niște prieteni de familie. În tren, Ellen i-a povestit soțului ei despre viziunea, pe care o avusese, însă acesta nu era singurul care asculta cu mare interes. Un ascultător nevăzut era interesat în mod special de ceea ce Dumnezeu îi arătase sorei White.

La familia Palmer, Ellen a fost lovită de o paralizie generală. Deși avea doar 31 de ani, nimeni nu îi dădea vreo șansă de supraviețuire. S-au rugat zile întregi pentru ea, frați de credința veneau mereu în vizită, iar într-o zi, Ellen a căpătat suficientă putere pentru a urca în trenul spre casă.

Ajunsă în Battle Creek, era atât de slăbită, încât i-au trebuit 3 zile să scrie abia o pagină despre viziunea avută. Astfel au trecut luni de zile până când a apărut prima ediție a cărții “Tragedia veacurilor”.

După această perioadă, Dumnezeu i-a dat altă viziune, în care i-a descoperit că paralizia suferită se datora ascultătorului nevăzut din tren, Satana, care încercase să o omoare pentru a nu ajunge și la alții conținutul atât de valoros al viziunii.

Când citești următoarea dată din Spiritul Profetic, amintește-ți că această carte aproape a costat viața lui Ellen White. Și amintește-ți că Satana nu vrea ca TU să citești “Tragedia veacurilor”.

Shaina Dumitrescu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor