Prietenia adevărată

„Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu;” Rut 1:16

Mii de prieteni pe Facebook, Instagram, Twitter! E aproape imposibil să-i știi personal, pe fiecare! În realitate, se pare că nu putem ține minte mai mult de 300 de persoane, atât cât să le putem identifica. Și câți dintre aceștia ne sunt cu adevărat prieteni?

Biblia arată că e important să ne alegem cu înțelepciune prietenii și ne avertizează cu privire la consecințele prieteniilor rele. Prieteniile adevărate contribuie la fericirea noastră și ne dau un sentiment de împlinire. Prietenii buni scot ce e mai bun din noi și ne ajută să ne dezvoltăm punctele forte. Dar tot ei ne fac conștienți și de cele slabe. În Biblie găsim exemple de prietenii frumoase, ca de exemplu:

• Rut și Naomi. Rut a fost nora lui Naomi, între ele existând, probabil, o diferență mare de vârstă. În plus, proveneau din culturi diferite. În pofida acestor diferențe, între ele s-a legat o prietenie foarte strânsă și plină de iubire.

• David și Ionatan. Deși, după cât se pare, Ionatan era mult mai mare decât David, Biblia afirmă că „între [ei] s-a legat o prietenie strânsă”.

• Isus și apostolii săi. Chiar dacă Isus era Învățătorul ucenicilor, El nu a considerat că aceștia nu sunt demni de prietenia Sa. Dimpotrivă, Isus a legat relații strânse cu cei care au urmat învățăturile Sale. El a spus: „ […] v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.”. (Ioan 15:14-15)

Iată că oamenii pot fi prieteni cu Dumnezeu! Deși toți putem fi prieteni cu Isus, în realitate nu toți suntem prieteni adevărați cu El. Biblia spune: „Domnul… este prieten cu cei fără prihană.” (Proverbe 3:32) Așa a fost Avraam, un bărbat deosebit, numit în mod concret prietenul lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu își alege prieteni adevărați dintre cei care se caută să fie buni, cinstiți, respectabili și caută să trăiască în armonie cu normele sale cu privire la bine și la rău.

Tu ești un adevărat prieten al lui Dumnezeu?

Răcilă Lucian, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor