Încrede-te în Dumnezeu!

„Pot totul în Hristos, care mă întărește.” Filipeni 4:13

Când era prizonier la Roma, apostolul Pavel, le-a scris filipenilor: “Pot totul în Hristos, care mă întărește”. Contextul este unul de mulțumire, bătrânul misionar recunoscând că filipenii l-au ajutat atunci când era greu încercat. Acest verset ne dă și nouă încrederea necesară pentru a începe ziua de astăzi cu zâmbetul pe buze, având certitudinea că în Hristos putem realiza tot ce ne propunem.

Un bărbat dorea să citească o revistă, dar era deranjat de fiica sa. Pentru a o face să fie ocupată cu ceva, acesta a rupt o foaie din revistă, care avea o imagine cu harta lumii pe ea. A rupt-o în bucățele și i-a spus: “Mergi în camera cealaltă și vezi dacă poți să refaci imaginea cu lumea”.

După câteva minute, fetița a revenit în cameră și i-a dat tatălui foaia cu toate bucățile puse corect la locul lor. Surprins, tatăl a întrebat-o cum de a reușit să potrivească toate bucățelele așa de repede. “O, a spus fetița, a fost foarte simplu. Pe cealaltă parte a foii era o imagine cu Isus, iar odată ce l-am pus pe El la loc, atunci și lumea s-a rearanjat”.

Dragă exploratorule, dacă încercările la care ești supus sunt prea mari, nu te îngrijora, pune-l pe Dumnezeu pe primul loc și totul se va rezolva. Poți totul în Hristos, atât timp cât alegi ca el să-ți călăuzească pașii. Atunci când ai impresia că și lumea ta este ruptă în bucăți, nu te chinui să o rearanjezi singur, ci amintește-ți că pe partea cealaltă este Isus și tot ce trebuie să faci este să-l pui pe El la loc.

Văleanu Mădălina, – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor