Bunicuța flămândă

„În toate privințele v-am dat o pildă și v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie sa ajutați pe cei slabi și să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuși a zis: „Este mai ferice să dai decât să primești”. Faptele Apostolilor 20:35

Ți sa întâmplat să fi pus la o încercare între a face un bine și a îl ignora? Asta am pățit eu și vreau să îți spun ce am făcut.

Era o zi frumoasă de primăvară, iar mama m-a trimis până la magazin ca să cumpăr pâine. După ce m-am întors, pe drumul meu a apărut o bunicuță care îmi cerea ceva de mâncare sau dacă îi puteam da chiar și o felie de pâine. Stăteam și mă uitam la ea și mi-am adus aminte cum Tabita ajuta sărmani și cum le dădea de mâncare. I-am spus să mă urmeze și am condus-o până la mine acasă. Intru în casă, am luat o pungă și i-am pus ceva de mâncare. Cobor jos la ea și îi dau punga. Bunicuța când a văzut ce i-am dat, a izbucnit în plâns. Mi-a spus că acum nu mai doarme cu stomacul gol. Tot ce i-am mai putut spune este ca Dumnezeu sa fie cu ea. Intru în casă iar mama stătea și mă privea, se apropie de mine și îmi spune că la fel va face si Dumnezeu cu mine când voi avea nevoie de ajutor. Iar Dumnezeu m-a ajutat și m-a răsplătit atunci când a știut el că e cel mai bine.

Apel: Trebuie sa îi ajutăm pe cei care au nevoie, pentru că și noi la rândul nostru vom avea nevoie de ajutor iar Dumnezeu ne va ajuta cu brațele deschise.

Provocare: Te provoc și pe tine să ajuți oameni care au cu adevărat nevoie de tine.

Ion Ingrid Beatrice, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video