O viață mai bună

„Rămâne dar o odihnă” Evrei 4:9

În anul 1882, marele Auka, șeful de trib al indienilor Arekuna, de multă vreme se ruga, ca poporul lui să ducă o viață mai bună. După un timp, Cineva strălucitor s-a arătat și i-a vorbit, astfel a primit un șir de revelații prin care i-a fost descoperit ce să facă.

Acel Cineva, i-a cerut lui Auka să ia o funie, să facă pe ea șapte noduri, pe al șaptelea să-l facă mai mare și să-l lege de tavanul colibei sale. Într-o zi de vineri, îngerul i-a spus că nodurile reprezintă zilele săptămânii și că următoarea zi va fi ziua a șaptea, o zi de odihnă, în care să nu facă nici o lucrare. Ființa cerească i-a dat mai multe instrucțiuni practice, i-a cerut să renunțe la rachiul de palmier, să nu crească porci și să nu mănânce din carnea lor, să-și păstreze o singură soție, iar de celelalte să aibe grijă ca de surorile lor. Auka s-a conformat în toate.

Am înțeles din experiența lui Auka, că ascultarea de poruncile lui Dumnezeu este o condiție esențială pentru o viață mai bună. Mă gândesc la o poruncă din cele zece, care începe cu “Adu-ţi aminte…”, iar majoritatea creștinilor au uitat, de aceea în epistola către Evrei capitolul 4, 9 stă scris: “Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu”. În originalul grecesc nu este cuvântul “ca”. Citind versetul fără acest cuvânt înțelegem clar planul lui Dumnezeu cu privire la odihna din ziua a șaptea.

Moise era “marele șef de trib”, al poporului Evreu care a primit de la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Legea aceasta pe Muntele Sinai. Generația căreia i s-a dat pentru prima dată făgăduința odihnei nu a intrat în ea din cauza necredinței. Iosua a condus generaţia următoare în ţara făgăduită, dar, din cauză că erau nestatornici în cele spirituale, el nu i-a putut conduce la „odihna” pe care Dumnezeu vroia ca ei să o găsească în Canaan.

Aşadar posibilitatea de a intra în „odihna” spirituală a lui Dumnezeu, rămâne valabilă în continuare şi oamenii ar trebui să se grăbească să intre în această odihnă.

Rugăciune: Doamne ajută-ne să ascultăm și noi de Tine, așa cum Auka a ascultat în toate Mesagerul ceresc. Amin

Szász-Cserei Géza, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor