Mai mult ca perfect

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Ți-ai dorit vreodată să fi fost altfel decât ești? Probabil să nu fi așa timid și să poți vorbi în public, să nu ai părul lins ci creț, să fi mai înalt decât ești acum? Știu că ți-a trecut cel puțin odată prin minte acest lucru. Astăzi vreau să îți spun câte ceva despre Nick Vujicic. El s-a născut cu sindromul tetra-amelia, o afecțiune rară caracterizată prin absența tuturor celor patru membre. Părinții lui la primul contact vizual cu el au refuzat să îl țină în brațe, dar cu timpul au acceptat condiția fiului lor și au înțeles că Dumnezeu sigur are un plan pentru fiul lor. Au fost și momente când Nick își dorea să moară. Mama sa nu a renunțat să îl încurajeze și să îi fie aproape, sosind și momentul în care Nick a înțeles care era rolul lui pe acest pământ, acela de a încuraja pe cei care au nevoie de o fărâmă de speranță. S-a ambiționat, a învățat să se descurce singur, să mănânce, să facă surf, să scrie, să conducă.

Și-a deschis propria organizație non-profit „Life without limbs” la vârsta de 17 ani. El este cunoscut ca vorbitor motivațional oferind prelegeri în toată lumea despre traiul cu dizabilități, speranță și găsirea sensului în viață, inspirând și ajutând mulți tineri să își depășească condiția. Vreau să îți spun că așa cum ai fost creat, mic, slab, prea înalt sau cu o dizabilitate, nu uita, în ochii lui Dumnezeu ești mai mult ca perfect, El știe ce capacități ai și cum le poți folosi spre binele celor din jurul tău.

Probabil că îți dorești ca Dumnezeu să înlăture această țepușă din viața ta, dar poate tocmai acest lucru te face mai de folos în lucrarea Cerului. Și Pavel își dorea să scape de țepuș cerând lui Dumnezeu acest lucru de trei ori, dar mai târziu a înțeles un lucru: “Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.” Fie ca puterea lui Hristos să te călăuzească în misiunea ta pe acest pământ!

Laura Szász-Gerőcs, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor