Sfaturi

„Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire”. Iov 22:21

Adesea văd tineri în jurul meu agitați, uneori nemulțumiți, plictisiți, dornici de a descoperi lucruri noi care îi aduc în conflict cu principiile și valorile învățate încă din pruncie și mă tot întreb: este absolut necesar să învețe din experiențele proprii ce este bine și ce este rău ?

Tu, tinere, ce zici?

Cunoaștem cu toții experiența fiului risipitor… chiar este nevoie să “ mănânci cu porcii”, să miroși urât, să fii debusolat, să ajungi în punctul de a-ți pierde credința , de a-L sfida pe Dumnezeu prin a-L pune la încercare în situații impuse de tine fără o investiție minimă în relația cu El?

Și te mai întreb ceva:

Câtă pace, bucurie, împlinire, satisfacție, echilibru îți aduc acele “clipe de fericire” în care faci ce vrei, funcționezi fără reguli, fără valori și cât te ține?

Te sfătuiesc să-ți cântărești bine răspunsurile la întrebările de mai sus și la acțiunile tale care pot să-ti înnobileze viața sau să ți-o distrugă.

Alegerea este în mâna ta. Ce ai de gând să faci?

Te sfătuiesc să te împrietenești cu Dumnezeu, să cauți să-L cunoști. Cum? Eu cred că știi foarte bine la fel cum știi că viața ta este în mâinile Lui.

Te sfătuiesc să te bucuri de tot ceea ce ai iar atunci când ești nemulțumit sau plictisit ieși din confortul tău și fă un bine. Cui? Aproapelui tău: prietenului, fratelui, bunicii, străinului de pe strada… sunt atâtea ființe care au nevoie de un gest de bunătate.

Și un ultim sfat: alege să fii fericit! Doar cunoscându-ți originile – pe Cel ce te-a creat, poți ajunge la adevărata fericire.

Și nu uita: “Împrietenește-te dar cu Dumnezeu”.

Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor