De la soldat batjocorit, la erou!

„Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.” Psalmii 34:6,7

Soldatul Desmond Doss s-a confruntat cu multe provocări încă din momentul înrolării. Superiorii săi nu îl suportau deloc, iar ceilalți soldați îi făceau farse mereu și îl batjocoreau numindu-l laș. Însă soldatul Doss nu a permis acestor necazuri să îl afecteze. Tot ce conta pentru el era felul în care îl vedea Dumnezeu. Avea nevoie de curaj pentru a rămâne pe poziție.

Ajunși pe frontul japonez, luna Mai a anului 1945 s-a dovedit a fi una memorabilă, atât pentru Doss, cât și pentru ceilalți soldați din batalionul lui. Aceștia au luat sub asediu o creastă înaltă de 120 de metri. Fiind medic, acest soldat refuza să se adăpostească pe timpul luptelor, continuând să care răniții la marginea crestei, pentru a fi în siguranță, în plin schimb de focuri. Chiar și în Sabat, pe 5 Mai, a dus la bun sfârșit fapte eroice greu de egalat. Când a fost el însuși rănit, a preferat să se trateze singur pentru a nu expune un alt soldat. Curajul exemplar și statornicia l-au ajutat în a salva viața multor soldați. Numele lui a devenit sinonim cu simțul datoriei.
În timpul luptelor, Doss și-a pierdut singura armă – Biblia primită cadou de la soția lui. Ca semn al aprecierii, câțiva soldați s-au întors pe câmpul de luptă pentru a o recupera.

Desmond Doss s-a confruntat cu probleme de sănătate tot restul vieții sale, ca urmare a rănilor suferite, însă nici acest fapt nu l-a împiedicat să slujească în mod activ în biserica și comunitatea lui. Viața lui exemplară i-a adus Medalia de Onoare a Statelor Unite, un titlu pe care doar alți doi soldați, ce au refuzat portul armelor, l-au mai primit.

Viața lui, trăită în supunere față de Cuvântul Domnului, faptele pline de dragoste și altruism au adus onoare numelui lui Dumnezeu. Viața ta și a mea pot fi la fel, dacă ne supunem iubirii Lui transformatoare.

Tunde Dorgo, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor