Lucrând pentru alții

„Oricine primește pe acest copilaș, în numele Meu, pe Mine mă primește; și oricine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toți acela este mare.” Luca 9:48

Benjamin Franklin (1706-1790) este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria Statelor Unite, fiind unul dintre Fondatorii Statelor Unite ale Americii. A fost diplomat, om de știință, inventator, filozof, profesor și om politic. A fost un om care a creat multe obiecte indispensabile astăzi, printre care se pot menționa ochelarii bifocali, soba Franklin și paratrăsnetul. A inventat și un dispozitiv prin care putea să măsoare distanța între două orașe și i-a uimit pe oamenii de știință din toată lumea cu experimentele sale din domeniul electricității.

Benjamin Franklin nu a avut realizări doar în domeniul științei sau al politicii ci, s-a implicat în mod deosebit și în viața societății în care trăia. A fost astfel fondatorul primului spital din Philadelphia, a pus bazele primei garnizoane de pompieri și a înființat prima bibliotecă din SUA. Nu întotdeauna a fost apreciat pentru ceea ce a făcut, nu întotdeauna a fost ocolit de necazuri sau dezamăgiri, dar asta nu l-a împiedicat să facă ceva pentru semenii lui.

Te provoc să faci și tu ceva pentru semenii tăi. Dumnezeu nu este interesat de vârsta oamenilor, iar în acest sens Biblia ne dă exemple de copii care au slujit. Privește la copilul Samuel, care a slujit la templu de la o vârstă fragedă și pe care Dumnezeu l-a ales ca profet. Privește la copilul David care a dat dovadă de o credință mai mare decât toată armata regelui Saul. Privește la tânărul Daniel și la prietenii lui, la roaba lui Naaman sau pur și simplu privește la copilul Isus. Nu lăsa să treacă o zi fără să le arăți celorlalți că ești un copil condus de Dumnezeu.

Provocare: dedică săptămâna următoare colegiilor care nu fac parte din grupul tău de prieteni. Încearcă să îi spui în fiecare zi unui coleg/colege o apreciere sau o încurajare.

Andrada Sîngeorzan, Mentor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor