Modelând vieți

„Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să fiți transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți înțelege care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârșită.” Romani 12:2

Ca să putem să ne deosebim de felul de a trăi al veacului acestuia trebuie să fim transformați și aceasta prin cunoașterea și trăirea voii lui Dumnezeu. Pentru a cunoaște și a face voia Lui, trebuie mai întâi să-L lăsăm pe Domnul Isus să fie în adevăr, Domnul vieții noastre. Numai atunci El ne poate transforma. Cineva spunea: “Dumnezeu ne-a format; păcatul ne-a deformat; Domnul Isus ne-a transformat.” Ce misiune deosebită ne-a încredințat Dumnezeu!? Să formăm oameni după asemănarea Lui mai întâi noi nu trebuie să ne conformăm adică să ne potrivim cu lumea aceasta în filozofia ei de a fii. Avem o chemare deosebită: Modelarea tinerelor vieți ca să devină oameni deosebiți ce vor moșteniri cerul! Fiecare copil îşi are caracterul lui, şi Dumnezeu nu lucrează cu fiecare după același tipar, dar scoate din fiecare o operă a harului Său.

Michelangelo totdeauna spunea că în fiecare bloc de granit era o persoană care trebuia să fie eliberată, dată la iveală. Când a sculptat faimoasa statuie a lui David, care astăzi are o valoare inestimabilă, el a folosit o bucată de marmură care a fost dată deoparte şi ignorată de alt artist. Dar el a văzut potențialul unei mari lucrări de artă în acea bucată de marmură disprețuită. Dându-se acestei pietre o altă şansă, intrând pe mâna genialului artist, a ieşit din ea una din cele mai renumite sculpturi din lume. Când ne gândim însă ce lucrare a făcut Dumnezeu cu fiecare dintre noi, de unde ne-a scos, cum ne-a spălat de murdăria păcatului şi cum a început să lucreze, şi lucrează şi acum, ca să scoată din fiinţa vrednică de dispreţuit a noastră, cea mai strălucită lucrare a universului, un chip asemenea Fiului Său Preaiubit, nu vom fi niciodată în stare să-i mulţumim şi să-L lăudăm îndeajuns.

Mariana Urdaș, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video