Invidia

„Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

Nu ești niciodată mulțumit cu ceea ce ești și cu ceea ce ti-a dăruit existența, deoarece atenția ta se îndreaptă întotdeauna spre altceva. Ai fost plasat acolo unde natura nu a plănuit să fii. Nu te îndrepți spre realizarea propriului tău potențial. Tu încerci să fii ceea ce vor alții să fii, însă acest lucru nu te va putea mulțumi niciodată. Iar când apare nemulțumirea, logica iți spune: „Poate că ceea ce ai nu este suficient; străduiește-te să obții mai mult!” Atunci începi să cauți, încerci să realizezi mai mult.

Și toată lumea apare cu o mască zâmbitoare și fiecare vrea să-i păcălească pe ceilalți. Și tu porți, la rândul tău, o mască, astfel încât ceilalți cred că ești ceva mai fericit, deși tu ai impresia că ei sunt mai fericiți. Iarba pare a fi mai verde in curtea vecinului; el privește însă iarba din curtea ta și pentru el aceasta este mai verde. Ea pare mai verde, mai mlădie, mai frumoasă. Acestea sunt iluziile pe care le creează distanța. Când te apropii însă mai mult, începi să vezi că nu este chiar așa.

Dar oamenii rămân la distanță unii de alții. Chiar și prietenii, se țin unul pe altul la distanță. O apropiere prea mare ar fi periculoasă, s-ar putea ca ei să vadă cum ești in realitate. Iar eroarea își are sursa in chiar modul in care pui problema, astfel încât orice ai face – nefericirea te va urma. Vezi pe cineva care dispune de mulți bani: îți vine imediat ideea că banii reprezintă cauza fericirii. „Privește la acest om! Cât de fericit pare să fie!” Așa că alergi după bani. Un altul este mai sănătos; alergi după sănătate! Un altul face altceva și arată foarte mulțumit -îl urmărești! Dar de fiecare dată e vorba de celălalt…

Cojocaru Ester, Explorator – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor