Breaking news!

”Lupul și mielul vor paște împreună, leul va mânca paie ca boul și șarpele se va hrăni cu țărână. Nici-un rău, nici-o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt”, zice Domnul.” Isaia 65:25

Suntem obișnuiți cu breaking news-urile societății de astăzi. Firea noastră este arondată tensiunilor care au apărut încă din grădina Edenului. Istoria Bibliei ne aduce aceste vești de început ale planetei Pământ și imaginează-ti ce s-a întâmplat în ceruri când Adam și Eva au păcătuit. Nu vorbim aici doar despre constelația noastră, ci de întregul Univers pe care nu-l putem cuantifica. Ce sentimente ciudate și neînțelese pe deplin au trăit locuitorii lumilor care nu au cedat ispitelor lui Lucifer (ființe nevăzute de noi astăzi) când li s-a adus la cunoștință că planetă Pământ a cedat.

Breaking news! Adam și Eva au căzut în ispita neascultării, a păcatului! Nimeni nu experimentase o astfel de situație, nimeni nu înțelegea pe deplin consecințele păcatului. Era pentru prima oară. Există un plan de salvare, de răscumpărare a omului! Dumnezeu le spune că El însuși va veni pe Pământ, luând chip de om, într-o fire asemănătoare cu a omului, va învinge ispitele, va suferi crucea și moartea apoi va învia pentru că oamenii supuși puterii celui rău, să poată birui la rândul lor și să fie salvați. Salvați pentru o altă lume în care nu va exista suferință și moarte, consecințele păcatului.

Adam omoară primul miel, simbol al Domnului Isus, care urmă să vină. Nu există iertare fără vărsare de sânge! Consecințele păcatului: Adam și Eva pleacă din Paradis, animalele încep transformarea lor. În primul rând neascultarea vis a vis de oameni, o parte dintre animale au devenit sălbatice. Maxilarele lor au devenit mai mari, specializate în prinde, a omora și a devora pradă, care acum este diferită. Leul nu mai mănâncă vegetale, păcatul a afectat și deteriorate toate ființele create de Dumnezeu.

Când citești acest devotional, probabil că valul x al pandemiei încă mai îngrozește și secera vieți, însă apare mai puternic că oricând acest breaking news măreț, glorios: Domnul Isus se va întoarce curând! El va readuce bucuria și pacea din grădina Edenului iar moartea nu va mai fi! Ca explorator, fii întotdeauna conectat la știrile cerului, cele adevărate, cele care aduc vindecare oamenilor!

Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor