Caută Modelul Divin!

”Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările.” Proverbe 3, 5-6

Când lucrurile merg bine în spațial tău de confort, acasă, la școală, la joacă, în mediul online ești tot atât de doritor să fi aproape de Dumnezeu? Și exploratorii dar și liderii sunt făcuți din același „material uman”, așa că să nu fi surprins de anumite „căderi” pe care le observi în jurul tău! Chiar dacă îți cauți un model deosebit, fii îngăduitor cu el…. poate greși ca oricare alt om. Cred că deja ai observat acest lucru, poate la părinți, la păstori, la cei din jurul tău de la care poate aveai pretenții justificate. Încearcă să Îl așezi pe Domnul Isus înaintea ta ca exemplu în orice împrejurare!

El când a fost de vârsta ta a căutat prezența și sfaturile Tatălui din ceruri. Deși a trecut prin experiențele cele mai grele care pot exista vreodată pe pământ, nu a cedat niciodată, a biruit mereu orice obstacol. Textul de astăzi ți se adresează la modul personal. Nu aștepta de la nimeni să facă ceva pentru ține. Ești explorator, ai trecut la alt nivel, fii pretențios cu ține însăți (însuți), poți face lucruri uimitoare prin puterea pe care Dumnezeu este foarte dornic să ți-o ofere! Înțelepciunea pe care ai acumulat-o până acum (mai bine zis informațiile) îți pot fi de folos în multe domenii dar saltul de calitate la care te invit acum are de-a face cu înțelepciunea desăvârșită a Dumnezeului nostru care nu greșește niciodată. Da, NU te bizui pe ceea ce este evident că nu poți realiza, dar El poate să facă lucruri incredibile. Doar să-I ceri acele experiențe de viață, chiar dacă ți se spune adesea că ești doar un copil. Un copil care însă se pregătește să devină curând un adolescent responsabil. Aș putea să-ți spun că El îți va pregăti tot ceea ce ai nevoie în drumurile pe care le ai de parcurs în această zi sau în oricare altă zi…dar nu…El deja le-a pregătit pentru ține.

În orice provocare încrede-te în Domnul, din toată inima ta, adică fără să eziți. Cel ce este modelul tău este răbdător si iubitor cum nu există nimeni în Univers! Oricât de grele și încurcate ti se vor părea lucrurile, oprește-te puțin și roagă-te…El îți va netezi cărările!

Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor