Fii bun!

„Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. ” Proverbe 19:22

Un băiețel de 6 ani și sora lui mai mică au intrat într-un magazin de jucării. Fetița s-a oprit și admira o păpușă. Băiatul a observat acest gest, a luat păpușa și i-a dat-o surioarei. S-a îndreptat apoi spre vânzător și a spus:” Cât costă păpușa?” Vânzătorul, l-a întrebat pe băiețel cu multă afecțiune: „Cât poți să dai pe ea?” Băiețelul a scos din buzunar niște scoici pe care le culesese de pe malul mării și i le-a dat vânzătorului. Acesta a luat scoicile și a început să le numere ca și cum ar fi numărat bani. Apoi s-a uitat la băiețel, care l-a întrebat îngrijorat: „E prea puțin?” „Nu, nu!”, a răspuns vânzătorul, „sunt mai multe decât costă păpușa!” și spunând asta, a păstrat doar patru scoici și i le-a dat înapoi pe celelalte. Fericit, băiatul le-a pus în buzunar și a plecat împreună cu sora lui.

Un angajat al magazinului, care asistase la scenă, i-a spus colegului:” Deci, i-ai dat păpușa pentru scoici?” Vânzătorul a răspuns zâmbind: „Vezi tu, pentru noi sunt niște scoici banale, dar pentru acest băiat sunt foarte prețioase. La vârsta lui el încă nu știe ce sunt banii, dar când va crește cu siguranță va înțelege. Și când își va aminti că odată a cumpărat o păpușă cu scoici în loc de bani, se va gândi că lumea e plină de oameni buni. Asta îl va ajuta să aibă o atitudine pozitivă și va fi motivat să facă bine. ” Drag explorator, încă nu e târziu să ne comportăm cu bunătate cu cei care au nevoie să le dăruim cuvinte de încurajare sau poate doar un zâmbet care să le însenineze ziua… Isus să ne ajute să învățăm de la EL, ce înseamnă bunătatea… În EL avem cel mai minunat exemplu de urmat.

Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor