Supărat pe instructor

”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4

Fusese o seară ploioasă în camporee. S-a întâmplat că, la ieșirea din cortul fetelor era o mică groapă, nu adâncă, dar destul de încăpătoare în care se adunase apă. Instructorul nu a crezut că va avea loc programul de seară la cortul mare, după așa o vreme. Ploaia în sfârșit, s-a oprit. Programul de seară a avut, s-a cântat… Dar grupa instructorului care era și ofițer de serviciu, n-a știut pentru că n-a fost anunțată. A doua zi, s-a auzit: „Ce frumos a fost aseară la programul la cortul mare”. ”Nenea Ionel s-a ținut programul aseară?” „Ddda!” “Și nouă de ce nu ne-ați spus???”. ”Pe noi de ce nu ne-ați anunțat???” au izbucnit exploratorii. „Păi, știți, m-am gândit că nu aveți încălțăminte adecvată și nu am vrut să vă udați la picioare”… motiva instructorul. „Dar noi am vrut să participăm!” “Iertați-mă!” Vă rog să mă scuzați! nu o să se mai repete!…” 

În final exploratorii și-au iertat instructorul, dar pe moment au fost foarte supărați pe el. E bine să te superi pe instructor? Poate când ți se pare că: „A dat-o în bară?”. Instructorii sacrifică timp pentru grupă, pregătesc, au grijă de grupă, o învață, însoțește… Dar sunt și ei oameni și mai greșesc. Ce ziceți? Trebuie iertați? Bine faceți de vă supărați pe ei? În rugăciunea „Tatăl nostru” Domnul Isus ne învață: „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”.

Dragă explorator, Domnul te învață să îți ierți instructorul când greșește. Accepți provocarea?

Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor