Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

„Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.” Iov 22:21

Samuel Kaboo Morris s-a născut în anul 1873 într-un trib din Liberia. Tatăl său era conducătorul acelui trib, și Samuel îl iubea foarte mult. Din păcate, un trib rival l-a luat pe Samuel prizonier și, pentru că tatăl său nu a avut destule resurse să îl scape, s-a dat ordin să fie executat. În momentul în care se pregăteau armele, o lumină puternică a orbit pe toți dușmanii săi, și o voce s-a auzit: „Fugi, Kaboo, fugi!”. După ce a trecut prin mai multe experiențe cu Dumnezeu, acesta a ajuns într-o biserică de misionari unde, auzind experiența lui Saul din Tars, și-a dat seama că el a trecut prin exact același lucru. S-a convertit și a dorit să afle mai mult despre Dumnezeu, așa că a plecat spre New York, la „Universitatea Taylor”. Prin rugăciune și credință, el, care era acolo doar de câteva săptămâni, a salvat de la faliment acea universitate scriindu-și experiențele într-o carte vândută în multe exemplare. El îl numea pe Dumnezeu „Tatăl meu”. La vârsta de 20 de ani, Samuel a făcut pneumonie și a murit. Înainte de a muri a spus: „Sunt fericit. Am încredere că Dumnezeu se va îngriji de misiunea mea din Africa pe care nu am putut să o termin.” 

Samuel a murit fericit. S-a împrietenit cu Dumnezeu într-un mod unic. Credința sa a salvat o mulțime de vieți pentru Hristos.

Cu toții căutăm fericirea, ne dorim să fim admirați, apreciați și să ne simțim bine. În toată fuga noastră după plăceri uităm de Dumnezeu, considerând plictisitor să studiem sau să ne rugăm. Dar singurul lucru care ne poate face cu adevărat fericiți este prietenia cu Dumnezeu. El mereu ne cheamă, El stă la ușă și bate. Noi trebuie să Îl chemăm la noi și să ne împrietenim cu El, să comunicăm cu El, și doar atunci vom fi cu adevărat împliniți!

Koόs Răzvan, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor