Mulțumire = fericire

„Negreșit, evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. Căci noi n-am adus nimic în lume, și nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim, și cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. ” 1 Timotei 6:6-8

Bunicul era singur și nefericit. Bunica murise de câteva săptămâni și el îi simțea mult lipsa. Se simțea atât de bătrân și de nefolositor… Într-o zi, pastorul bisericii i-a dat telefon spunându-i: „Frate, ai avea timp să mă ajuți cu ceva?”. „Timp?” se miră bunicul. „Am destul!”; „Ați putea merge la spital să o vizitați pe sora Albu în locul meu? E nevoie ca cineva să-i facă o vizită și sunt foarte ocupat săptămână aceasta. Bunicul se îndoii că el l-ar putea înlocui pe pastor: „Cred aș avea timp, dar poate nu sunt cel mai potrivit pentru a încuraja pe altul. Eu însumi sunt foarte descurajat”. Pastorul zâmbii și-i răspunse: „Nu-ți fă probleme. Dacă va auzi o voce pe care nu a auzit-o de mult va fi bucuroasă”. Așa că bunicul a mers la spital să o viziteze pe sora Albu. Ea era oarbă si paralizată. Bunicul o găsi foarte veselă și nu își putu opri mirarea: ‘Cum putea fi atât de veselă?’ Nu se putu stăpâni și o întrebă. Ea a răspuns: „Dumnezeu folosește Cuvântul Lui, Biblia, pentru a-mi vorbii. Am atât de mult timp să mă gândesc la Isus și-I spun cât de mult Îl iubesc. Și de când nu mai văd nu mai am ocazia să văd lucrurile care ar putea să-mi atragă atenția de la El. Îi mulțumesc Domnului că sunt oarbă si neajutorată.

Faptul acesta m-a ajutat să-L cunosc și să-L iubesc mai mult”. Bunicul a rămas pe gânduri, apoi spuse: „Sora Albu, crezi că ar trebui și eu să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a luat soția și că m-a lăsat singur?”; „Biblia ne spune să mulțumim pentru toate lucrurile. Când nu mi-a fost milă de mine însămi și când am început să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, El m-a umplut cu atâta fericire, sunt mai fericită, decât atunci când eram sănătoasă”. „Mi-e teamă că L-am supărat pe Dumnezeu și pe cei din jurul meu refuzând să fiu fericit și mulțumit”, a spus bunicul gânditor. „Cred că ar trebui să cer iertare Domnului pentru nefericirea mea”.

DAR TU? Îi mulțumești lui Dumnezeu pentru toate lucrurile din viața ta? Nu aștepta până la bătrânețe ca să înveți lecția aceasta. Mulțumește-I pentru toate lecțiile pe care le înveți în circumstanțele din viața ta.

Petreaca Miriam, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor