Credința autentică

„… aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice și sunt convins că și în tine.” 2 Timotei 1:5

Ce l-a determinat pe Pavel să-și aducă aminte de credința sinceră a tânărului Timotei? Cu siguranță, atașamentul lui Pavel față de tânărul Timotei, s-a dezvoltat când acesta se alfa în grupul care i-a oferit lui Pavel primul ajutor, atunci când apostolul a fost dus de mulțime în afara orașului Listra să fie omorât cu pietre din cauză că vorbea oamenilor despre Domnul Iisus (Fapte 14:19).

Unii cercetători biblici consideră că Pavel a rămas în noaptea aceea acasă la Timotei, refăcându-se de pe urma atacului asupra vieții lui (Fapte 14:20). Astfel, Pavel a putut observa credința familiei lui Timotei.

Dragi copii, tânărul Timotei, a ajuns să cunoască marile adevăruri despre Dumnezeu, chiar din mijlocul familiei lui. Bunica lui, Lois, și, mama lui, Eunice, i-au vorbit tânărului Timotei despre Dumnezeu zi de zi, chiar de când acesta a început să scrie și să citească (2 Timotei 3:15).

Deși mântuirea nu se poate moșteni de la părinți credincioși, este totuși adevărat că în Scriptură există acest principiu al familiei creștine. Lui Dumnezeu îi face plăcere să mântuiască familii întregi. El nu dorește ca vreun membra al acestor familii să lipsească din mulțimea celor mântuiți. De aceea, a avea o mamă sau o bunică credincioasă (bineînțeles, aici îi putem include și pe tata sau instructorul/instructoarea Explo etc) înseamnă ceea mai mare comoară pe care o poate deține un copil sau un tânăr în această lume. Un creștin foarte influent al sec. IV a spus: „Dacă ne vom gândi la ce au făcut pentru noi părinții noștri, vom rămâne uimiți de nenumăratele noastre datorii.” De aceea dragi copii, prețuiți pe toți cei care se străduie să vă ofere o educație creștină! Recompensați-le interesul pe care îl acordă creșterii voastre după măsură! Un simplu „mulțumesc!” va face toată diferența.

Așa dar, credința sinceră a tânărului Timotei a însemnat o credință stabilă și durabilă. Influența ei era zilnică, nu ocazională sau schimbătoare. Acum, este rândul tău! Având exemplul tânărului Timotei, ce atitudine vei lua de azi înainte față de cei care se ocupă de creșterea ta? Decizia îți aparține!

Alexandru Gavrilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor