Copiii din templu

”Dar preoții cei mai de seamă și cărturarii, când au văzut minunile pe care le făcea, și pe copii strigând în templu și zicând: ”Osana, Fiul lui David!” s-au umplut de mânie și i-au zis: ”Auzi ce zic aceștia?” “Da”, le-a răspuns Isus. ”Oare n-ați citit niciodată cuvintele acestea: ”Tu ai scos laude din gură pruncilor și din gura celor ce sug?” Matei 21:15-16

Trecuse doar o zi de când noroadele strigă: „Osana Fiul lui David!”

De ce îi deranjau acum atât de mult pe conducătorii templului aceleași cuvinte strigate de copii? Nu profetizase David acest fapt în Psalmul 8? Nu erau scripturile în mâinile lor?

Ce mișcare explo de neimaginat în Templu! În cartea „Hristos Lumina lumii” citim: „copiii mai ales, îi întreceau pe toți în voie bună. Isus îi vindecase de bolile lor. EL îi luase în brațe, primise sărutul lor de iubire, plin de recunoștință, iar unii dintre ei adormiseră la pieptul Lui, pe când îi învăța pe oameni.

Acum, cu glasuri voioase, îi aduceau cinste. Aceste glasuri fericite și nestingherite erau o ofensă pentru conducătorii templului. Ei s-au hotărât să oprească o asemenea demonstrație. Ei spuneau oamenilor că templul lui Dumnezeu este profanat de picioarele copiilor și de strigătele lor voioase.

Dragi exploratori, Îl iubiți pe Isus, așa că vă provoc să îi cântați cu toată inima!

Vă doresc să aveți întotdeauna un cântec în inimă!

Moroşanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor