Fii bun!

„Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale.” (Proverbe 3:3)

De câțiva ani încoace obișnuiesc ca la începutul noului an să îmi scriu pe o hârtiuță niște ținte.

Uneori reușesc să le îndeplinesc, alteori nu, dar acele câteva idei mă motivează pe parcursul întregului an. Țintele mele au legătură atât cu creșterea mea atât spirituală, cât și în alte domenii, cum sunt familia sau cariera.

Tu ți-ai pus ținte pentru anul 2022? Anul acesta este un an dedicat misiunii, așa că eu m-am decis să contribui la lucrarea misionară.

Recunosc, m-am inspirat și din povestea lui Luca. Luca este un băiețel de 5 ani care s-a dus cu mama lui în parc. Pe când se juca la cutia cu nisip, a văzut un alt băiat, cam de aceiași vârstă, care stătea într-un scaun cu rotile. Luca s-a dus la el și l-a întrebat dacă vrea să se joace împreună. Răspunsul a fost „nu”. A mai vorbit o vreme cu el, apoi și-a luat găletușa, a pus cât de mult nisip a încăput și i l-a răsturnat în poală. Apoi a luat cât mai multe jucării și le-a pus în același loc. Mama s-a repezit la Luca și l-a întrebat:

 „-Luca, de ce ai făcut asta?”

Băiețelul s-a uitat la ea și i-a răspuns

: „- El nu putea veni să se joace la cutia de nisip cu mine, așa că am adus nisipul la el. Acum putem să ne jucăm împreună în nisip.”

Poate că e o poveste puerilă, dar avem multe de învățat de aici, iar acum aș vrea să subliniez bunătatea.

Poți să fii și tu un mic misionar, iar pentru asta nu e nevoie să faci lucruri extraordinare. Uneori e suficient un zâmbet, o vorbă bună sau puțină atenție oferite celor care au nevoie.

Și nu uita că bunătatea este o trăsătură de caracter care îi este întotdeauna plăcută lui Dumnezeu și oamenilor.

Te provoc ca anul acesta să îți pui și tu ținte, iar una dintre ele să fie: „Să fiu bun!”

Andrada Sîngeorzan, Mentor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video