Împreună, zi de zi…

”… Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului…” (Matei 28: 20)

Atunci când Isus se înălța la ceruri, oferea asigurare ucenicilor Săi prezenți la eveniment că este doritor și disponibil să le rămână aproape, într-o părtășie deosebită. O despărțire atât de solemnă și importantă presupunea cele mai însemnate făgăduințe, iar Isus țintește și exprimă tocmai esențialul, ceea ce avea să îi susțină pe ucenici și să le ofere reușită în misiunea lor de a-L aștepta și de a-L mărturisi pe Domnul lor! ”Eu sunt cu voi în toate zilele!”

La început de an, avem nevoie de un cuvânt din partea lui Isus, ca să fim motivați, ca să fim încurajați… Ei bine, promisiunea Sa este aceiași, și este cea mai bună, suficientă pentru fiecare dintre noi: ”Eu sunt cu voi în toate zilele!”.

Nu știu cum ai descrie tu trăirea creștină! Unii consideră că ești creștin dacă frecventezi regulat programele de închinare ale unei biserici, dacă te închini în ziua în care Biblia spune că trebuie să te închini, dacă te îmbraci modest și mănânci sănătos… Dragul meu, toate acestea sunt extrem de importante și le vom regăsi în oamenii care îl caută pe Dumnezeu dar trăirea creștină autentică înseamnă să fii zilnic, mereu, ancorat în relația ta cu Isus!

Disponibilitatea lui Isus față de noi este deplină! Dar a noastră față de El?” Doamne, vreau să fiu cu tine în fiecare zi a acestui nou an! Vreau să te întâlnesc zilnic în devoțiune, rugăciune și studiul Scripturii!” Să începem noul an cu acest spirit, cu această atitudine! Desigur, va fi nevoie de continuitate dar… va merita! Și pentru că suntem chemați să fim alături de El și să-L mărturisim, mă rog ca, în dreptul meu și în dreptul tău, pe parcursul următoarelor 365 de zile, oamenii să ”se mire și să înțeleagă că am fost cu Isus” (FA 4: 13)!

Pe baza celei mai profunde promisiuni a lui Isus, prin cel mai solemn angajament al nostru, fie ca Dumnezeu să ne facă să trăim cea mai frumoasă experiență de mărturie creștină: un 2022 cu Domnul, în Domnul și pentru Domnul!

Narcis Ardelean, Masterghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor