Bună dimineața, ultimă zi a anului!

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

Peste câteva ore anul acesta va fi istorie. Dar, dacă te asemeni cu mine probabil că citești această pagină încă de la începutul anului, bineînțeles după ce ai căutat să vezi ce text apare de ziua ta. Dacă ești în această categorie înseamnă că vrei să știi cum se termină lucrurile. Iar ăsta este un lucru bun. Vrei să te asiguri că merită tot parcursul pe care l-ai început. Textul de astăzi îmi aduce aminte de o istorioară.

Într-un sat uitat de lume, unde se putea ajunge numai mergând pe jos iar străzile însemnau în cel mai fericit mod un strat gros de praf, a fost repartizat să fie lider spiritual un absolvent de doctorat. Era așa mândru de titlul pe care îl obținuse de curând pentru că venea după o muncă asiduă de câțiva ani. Studiase Apocalipsa! Cunoștea fiecare cuvânt în limba originală și în majoritatea traducerilor. Citise toate interpretările de care a auzit și totul i s-a părut complicat și greu de înțeles. Ajuns în localitatea unde urma să aibă grijă de sufletele oamenilor întâlnește un bătrânel care citea de zor Biblia. Îl salută respectuos și îl întreabă ce citește. Aproape impasibil bătrânul îi răspunde: „Apocalipsa!” Mirare mare pe doctorul în teologie! Și ce spune Apocalipsa? a fost următoarea întrebare, pentru că eu am studiat-o ani buni și tot mai am neclarități. Bătrânul răspunde calm: „Spune că noi vom câștiga!”

Dragul meu cititor, există un sfârșit pentru lumea această: Dumnezeu va locui cu noi pentru veșnicie. Astăzi se încheie un an! El ne atrage atenția asupra a ceea ce însemnă să fii trecător. Noi, cu toții, suntem trecători. Lumea noastră răvășită de păcat va trece și ea. Singurul reper etern este promisiunea lui Dumnezeu că a pregătit pentru noi un loc, un cort, așa cum spune textul de astăzi, unde vrea să locuiască împreună cu noi.

Îți doresc din toată inima să fii un locuitor al Împărăției lui Dumnezeu. Începe lucrul această încă de acum! Știi deja finalul! Alege să ai o viața de cetățean al Cerului. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Rubin Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor